h1

 

 

Я рада вітати вас на своєму сайті!

Я — вчитель зарубіжної літератури Березанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Березанської районної ради Миколаївської області, заступник директора з НВР. Категорія — вища; Звання — «учитель-методист»; вчитель-новатор. Нагороди — грамота МОН України, 2006 р.; Стаж роботи — 31 рік.

Моє проблемне питання:

Використання ІКТ на уроках зарубіжної літератури як складової особистісно орієнтованого навчання.

Вважаю, що у сучасному інформаційному просторі дана технологія є актуальною. Ідея досвіду  допомагає мені підняти  на   новий рівень освоєння навчального матеріалу.        

  Я завжди задаю собі питання: «Як  зробити урок цікавим і захоплюючим, як перетворити його на годину естетичної насолоди, хвилюючу мандрівку з учнями в незвідані світи, в таємниці людського серця? Як розширити прагнення учнів до знань?».

І , можливо, на деякі питання я можу дати відповіді. Я прийшла до висновку : впровадження  в практику роботи ІКТ , дає мені змогу зацікавити учнів  самостійним пошуком різних джерел інформації , розвивати їх творчі здібності, критичне мислення,   вміння аргументовано, розлого й образно висловлювати свої думки, судження, оцінки.

         Використання ІКТ сприяє тому, що за короткий час особистість спроможна засвоїти та переробити великий обсяг інформації. Саме тому, на мою думку, наочне подання інформації має велике значення під час усіх етапів уроку.

Реалізацію ідеї здійснюю за такими основними напрямками :

Залучення учнів до самостійного пошуку істини від образу, ідеї до осмислення змісту. Включення мисленнєві операції аналізу, синтезу з виходом на самостійні узагальнення  й висновки.

Розвиток  критичного мислення;

Розвиток  творчих здібностей;

Розвиток особистості учня та його адаптація у світовому   інформаційному   просторі;

формування  інформаційної  культури  учнів, забезпечення   їх   інформаційних   потреб;

інтенсифікація  навчання і виховання за рахунок використання  ІКТ;

удосконалення   науково — методичного забезпечення  навчально — виховного  процесу;

оптимізація  освіти   на  основі   використання інформаційно – комунікаційних   технологій

         Мої напрацювання  базуються на конкретних наукових і практичних досягненнях досвіду вчителів : Шуляр В.І.   “Сучасний   урок літератури:  технологічні  моделі.”,  Стратегії   літературної     освіти школярів  у системі профільного навчання” , О.Пронкевич . Власні моделі уроків з використанням комп’ютерних технологій, Досвід учителів області , України( Пометун О., Пироженко Л.,Подмазін С.І., Ельконін Д, Давидов,В.Махмутов М.І., Сизоненко Г.)

         Використання ІКТ дає мені  можливість формувати мислення учня та розвивати учня – читача.

         Вчитель вчиться все життя, тому маю педагогічне кредо : «Навчаючи, вчитись». Велике значення для мене має навчання на курсах, відвідування уроків у своїх колег та проведення уроків в рамках районного МО вчителів світової літератури, участь у конкурсі «Вчитель новатор». З великим задоволенням  співпрацюю з вчителями області   на засіданні творчої групи.  Шукаю активні способи викладання світової літератури, взяла участь у моніторингу якості підручника «Світова література».

Життя триває. Завтра знову зайду до класу. Я — режисер, котрий не знає, що і як зіграють його актори. Але одне я знаю точно: «Я гратиму чесно і справедливо, віддаючи дітям своє серце і розум.»

IMG

Сертифікат

img1

img2

Сертификат на никнейм САЙТ MYSVIT, зарегистрирован на Крученову Валентину Михайловну

                      Філософія життя.

Мистецтво жити просто. Мистецтво жити просто — геніально! Усе геніальне — просто!

  Моя філософія життя. 12 правил успіху.

1.Прими окружающий мир таким, каким он есть. Не усложняй жизнь:все гениальное -просто! 2.Природа не терпит односторонности в развитии. Многообразие жизни — условие счастья! 3.Если хочешь изменений — ничего не изменяй(поспешно). Не пытайся сразу измениться или изменить жизнь. 4.Ищи смысл в любых явлениях, изменениях, действиях в окружающем тебя мире. 5.Не добивайся выгод признания, а определи свою нужность для мира, за что тебя можно уважать и окружи себя таковыми людьми. 6.Делая что-либо делай так, чтобы это согласовывалось с твоим предназначением и интересами окружающих. 7. Не ищи перспектив, оглянись вокруг, они тебя уже давно сопровождают по жизни. 8.Не приспосабливайся в обществе, а реализуй свое предназначение в мире, в котором ты родился и который тебя окружает. 9.Будь терпелив, не опережай события. 10.Будь проще и к тебе потянется мир. 11.Ничего не бойся , ведь страх — это рефлекс на новую непознанную возможность жить по-новому. 12.Новое качество жизни- это ожидаемая неожиданность. Желаю всем быть счастливыми, успешными, нужными, реализованными!


                 Шлях до твоєї мрії!

           Людино! Все у твоїх руках!

       Майбутнє — це те, у що ти віриш!

       Минуле — це те, чого ти бажаєш!

      Теперішнє — це те,чого ти вартий!

         Раджу   переглянути:

«Человек никогда не бывает так несчастлив, как ему кажется, или несчастлив, как ему хочется.»  (Ларошфуко)



Реклама

124 комментария

  1. Шановна, Валентина Михайлівна! Відвідавши ваш сайт я зрозуміла: який цікавий предмет — література. Дякую за ваш труд, за цікавий матеріал. Натхнення вам і творчих звершень.


  2. Дякую Вам, колего. Дуже приємно.Сподіваюся на плідну співпрацю.


  3. Колего!Все переглянула.Корисно- просто та мудро.Вже знаю, як використовувати в роботі.А ще зачаровував голос Ланового. Дякую!


    • Дуже приємно, що завітали на сайт. Буду рада завжди допомогти.


  4. Шановна Валентина Михайлівна!
    Який чудовий сайт, скільки ви вклали душі, часу і любові. Щиро вадячна за матеріал. Зроблю закладку вашого сайту.


    • Доброго дня. Щиро вдячна за добрі слова. Дуже приємно, коли те, що ти робиш, може допомогти іншим, а інакше для чого? Приємно буде співпрацювати.


  5. Чудовий сайт!


  6. Зайдіть на сайт:
    http://berezanka.mylivepage.com/


  7. Шановна Валентина Михайлівна! Дякую за неперевершений сайт, море корисної та цікавої інформації, яка стане в пригоді будь-кому. Захоплююсь вашим вмінням відчувати людей, мудрістю та оптимізмом. Я із задоволенням використовую подані матеріали сама і пропоную іншим.


    • Дякую колего. Дуже приємно. Чекаю на співпрацю. Запрошую до «Дисуссионного пространства. Искусство быть вместе. Присоединяйтесь!». Цікаво Ваше бачення на деяки питання. Також рекомендую «Астропрогноз», яким можете скористатися для планування свого життя.


  8. Валентина Михайлівна Чудовий сайт Дякую вам!!!


  9. Хороший сайт,много информации
    Спасибо огромное 🙂


  10. Низький уклін вам, вчителю від Бога
    За душу золоту, сердечність та тепло.
    Нехай трояндами встеляється дорога,
    Повік нам не забути все Ваше добро.
    Здоров’я міцного, щастя без краю,
    Усього найкращого щиро бажаю!


    • Дякую, Катерино!. Хай тебе Бог береже! Здоров* я тобі, гармонійних стосунків, реалізації творчих задумів.


  11. Валентина! Спасибо большое. Получила удовольствие и душевный отдых. Какая ты молодец, что находишь время ещё и таким образом делиться опытом. Обнимаю тебя всем сердцем!


  12. Валентино Михайлівна,ви молодець,що створили цей сайт він навчить нас багато чому!=)


  13. http://berezanka.blogspot.com/2011/10/blog-post.html
    Спробуйте зайти


  14. Добрий день, Валентино Михайлівно.Хочу привітати вас з закінченням першої чверті та початком осінніх канікул.Бажаю вам здоров’я та,щоб ви ніколи не хворіли.=)


  15. Владиславе! Дякую. Мені дуже приємно! Я щаслива, що працюю в школі, де такі учні! Бажаю тобі приємного вечора!


  16. Дуже цікавий сайт!
    І також притчі 🙂


  17. Дякую, Катюша! Буду дуже рада, якщо приймеш участь у обговоренні притч. Мені цікаво знати твій погляд на деякі речі, твоє світобачення. Чекаю !


  18. Дуже чудовий сайт! Дякую вам Валентина Михайлівна! ^_^


  19. дякую за ваш сайт дуже багато цикавой информации


  20. дякую за інформацію


  21. Дякую, Максим.Дуже рада, що сайт тобі допомагає у підготовці до уроку.


  22. Шановна Валентино Михайлівно, щиро дякую Вам за цей сайт! Він допомагає підготуватись до уроків та знайти потрібний матеріал. А ще він дуже цікавий та пізнавальний, мене вразили Ваші захоплення, це так гарно!
    Спасибі Вам!!!


  23. Катерино! Дякую. Дуже приємно, що те, що роблю для учнів, їм в нагоді.Приємно спілкуватись!. Чекаю тебе на сторінці «Дискуссионное пространство»


  24. Чудовий сайт дякую Вам!!!


  25. ОЧЕНЬ ПОНРАВИЛСЯ САЙТ,СПАСИБО ВАМ ОГРОМНОЕ!!!


  26. Шановна Валентина Михайлівно, зкачала в інтернеті Вашу презентацію Візитна картка. Зацікавив слайд Логіка побудови уроку, які Ваші критерії відбору інформації?
    Ваш блог дуже насичений матеріалом.


    • Доброе время суток. Каковы критерии? Информация должна раскрыть тему проекта. Должны быть проблема, аргументированное нестандартное решение проблемы.


  27. Доброго дня!
    Мене звати Володимир, я керівник підвідділу по роботі з корпоративними клієнтами (Аквапарк “Dream Island”, м. Київ, ). Це найбільшим критий аквапарк України і другий по величині в Європі. Він відкрився у липні 2011 року і вже у грудні був внесений у число пам’яток туристичних маршрутів.
    Для попереднього ознайомлення з аквапарком завітайте на наш сайт: http://www.aqua.dreamtown.ua/index.php
    Нещодавно ми ввели новий соціальний тариф для школярів при груповому відвідуванні, згідно якого школярі усіх класів можуть відвідати аквапарк лише за 60 грн., а не за 120 грн. для дітей до 12 років і 150 грн. для дітей після 12 років. При цьому керівник групи і супроводжуючі ідуть абсолютно безкоштовно.
    Ми зацікавлені у розміщенні інформації про даний тариф на Вашому сайті, щоб донести інформацію до вчителів, директорів, батьків та школярів.
    Відносно умов співпраці буду радий поспілкуватися з Вами по телефону чи в переписці.

    З повагою та найкращими побажаннями,

    Володимир Андросюк
    Керівник підвідділу по роботі з корпоративними клієнтами
    ТРЦ «Dream Town»
    (067)323-4619
    androsiuk@dreamtown.kiev.ua


  28. Вітаю вас,з минулими святами,бажаю вам всього найкращого.


  29. а ви можете допомогти???


  30. допоможіть будь ласка??
    Що сталося з німфою Ехо?


    • Эхо была нимфой, которую прокляла жена верховного бога греческого пантеона Зевса Гера. Эхо отвлекала Геру, когда Зевс изменял той с нимфами (либо это наказание постигло Эхо за то, что однажды она отвлекла Зевса своим разговором).

      По воле Геры, Эхо была лишена собственного голоса и не могла начинать разговор первой. Более того, она могла лишь повторять последние слова заговорившего с ней. По легенде, Эхо влюбилась в Нарцисса, однако, не будучи способной говорить с ним, умерла от неразделенной любви, и от нее остался лишь ее голос и кости


      • Эхо и Нарцисс

        Красивая и болтливая нимфа Эхо жила беззаботно и весело до тех пор, пока не встретила Нарцисса, охотившегося в лесу. Первого же взгляда оказалось достаточно, чтобы без памяти влюбиться в юношу, но он не ответил на ее любовь, и горе Эхо было безмерно.
        Напрасно осыпала она Нарцисса льстивыми речами. В отчаянии от его равнодушия, нимфа уговорила Венеру наказать его муками неразделенной любви, а потом, грустная и мечтающая о смерти, отправилась бродить по горам, забросив веселую компанию друзей. Постоянно думая о своем горе, она таяла и чахла, и вскоре от нее остался один только мелодичный голос.
        Боги, недовольные тем, что она не сумела с достоинством пережить отказ Нарцисса, в качестве предупреждения всем импульсивным девицам приговорили ее вечно блуждать в одиночестве по горам и повторять последние звуки слов, долетавших до ее уха.
        Но Венера не позабыла о прощальной просьбе Эхо и решила наказать заносчивого Нарцисса. Однажды, после долгой погони за зверем, он поспешил к уединенному пруду, чтобы утолить свою жажду.
        Он быстро опустился на траву и наклонился над прозрачными водами, чтобы напиться, и тут же замер в удивлении. В воде он увидел столь прекрасное лицо, что тут же потерял голову от любви, решив, что это какая-то нимфа смотрит на него со дна пруда. В приливе страсти он решил дотронуться до нее, но в ту же самую минуту, когда его руки коснулись воды, нимфа исчезла. Удивленный и раздосадованный, он тихонько отошел от пруда и, затаив дыхание, стал ждать возвращения нимфы.
        Вода вскоре успокоилась и снова стала гладкой как стекло. Нарцисс бесшумно приблизился на цыпочках и осторожно заглянул в пруд. Сначала он увидел растрепанные кудри и красивые, настороженные глаза. Ему показалось, что нимфа собирается выйти из подводного укрытия.
        Наученный горьким опытом, юноша осторожно наклонился над прудом, и, ободренная его нежным взглядом, нимфа появилась снова. Нарцисс обратился к ней с ласковыми словами, и ее розовые губы раскрылись и двигались, словно она что-то отвечала, но он не услышал ни звука. Возбужденный Нарцисс начал жестикулировать, и две белые ручки тут же повторили все его движения. Но когда он, ободренный нежными взглядами незнакомки, попытался снова заключить ее в объятия, она исчезла так же быстро, как и в первый раз.
        Снова и снова повторялась та же пантомима, и снова и снова нимфа ускользала из его рук, но влюбленный юноша не мог заставить себя оторваться от прекрасного лица, отражавшего все чувства и бледневшего и худевшего вместе с ним — нимфа, по-видимому, тоже страдала от любви и отчаяния.
        Спустилась ночь, но и она не смогла оторвать Нарцисса от пруда, а когда бледный свет луны осветил его, юноша наклонился над водой, чтобы убедиться, что нимфа тоже не спит и страдает, и увидел, что она с вожделением смотрит на него.
        День сменялся ночью, а Нарцисс не отходил от пруда ни на минуту. Он не ел и не пил и вскоре умер, так и не догадавшись, что нимфа была всего лишь его собственным отражением в воде. Эхо была отомщена, но боги с Олимпа с сочувствием взирали на прекрасное тело мертвого Нарцисса и решили превратить его в цветок, носящий имя юноши. Этот цветок растет по берегам тихих прудов, отражаясь в их чистой воде.


  31. Доброго дня , Валентино Михайлівно! Надзвичайно цікавий ваш сайт. Дуже багато корисного матеріалу. А вийшла на вас випадково. Я шукаю роботи з вивчення питання методики викладання теорії літератури в основній школі. Може ви мені допоможете? Дуже вдячна.


    • У своїй роботі керуюсь Технологічними моделями уроку літератури Шуляра В.І.. Рекомендую й Вам. З задоволенням поділюся з Вами. Напишіть, будь ласка, свою електронну пошту , я Вам відправлю. Якщо я в повідомлення скопіюю, це буде великий об*єм тексту. Чекаю. З повагою Валентина Михайлівна.


      • Моя пошта mamani4ka@mail.ru
        Буду вам дуже вдячна.
        Я би хотіла знайти якесь недосліджене питання з методики викладання теорії літератури.
        Ще раз щиро вдячна!!!


  32. доброго дня!

    а що б ви взяли з собою на безлюдний острів???


    • Доброго дня. Питання застало зненацька. Розмірковувала над ним.Такого ж не буває, щоб був час на роздуми, до такого ніхто заздалегіть не готується. Була б можливість, взяла б своїх рідних, однодумців, друга , а якщо їх не можна, то записну книжку та ручку- смішно і грішно. Не знаю. Буду думати!


  33. З днем Святого Валентина!
    вас!!!


  34. Характеристика Діка сенда!
    будь-ласка речень 15


    • Ви й більше можете написати, якщо прочитаєте твір!Приємного читання! Твір- супер! Гарантую!


  35. доброго вечора!Допоможіть будьласка,може у Вас є цікава інформація по темі Айвенго?Буду дуже вдячна.Яку Ви використовуйте рефлексію?Дякую!


    • http://svitlit.at.ua/ — рекомендую Вам сайт вчителя світової літератури, у якого є розробки уроків по роману «Айвенго».


  36. Доброго дня Валентина Михайлівна)Мене звати Таня,я ваша майбутня колега,але зараз лише на 5-ому курсі.Хочу попросити вас про допомогу)Отже,нам дали завдання зробити цікаву (і звичайно дуже багато вимог до неї) презентацію про чудового вчителя зі світової літератури.У нас в Вінницьких школах,я не знайшла підходящої людини,а коли побачила вас,вирішила,що дуже хотіла б щоб це були ви!Допоможіть мені будь-ласка!


    • Доброго дня, в чому заключається допомога?


  37. Мені потрібна інформація про вас (де ви навчалися,коли народилися,чому вирішили стати вчителем),тобто зразки документів,які є у вчителя світової літератури(методобєднання,особова справа,класний журнал,журнал техніки безхпеки,список учнів і т. д. ,


    • Доброго дня, перепрошую, не бачила Вашого повідомлення, тому не одразу відповіла. Я думаю, що краще через електронну адресу спілкуватись. Якщо є адреса, напишіть.


  38. teslyuchka@i.ua


  39. Добрий вечір, шановна Валентина Михайлівна. Я Ваша майбутня колега. Цікаво дізнатися думку досвідченого педагога. Скажіть, будь-ласка, література якого періоду чи напрямку в літературі найбільше Вас захоплює?


    • Я в захваті від літератури 19, 20 та 21 століття.


  40. А який письменник Вам подобається?


    • Річард Бах, Генріх Бель, Г.Г.Маркес, Ф.Дюрренматт, Е.Хемінгуей,Л.Толстой,В.Вітмен та ще багато інших.


  41. Мені подобаеться сайт


  42. а я знайти Закони джунглив


    • Ромчик, чи тай текст і шукай. Наприклад, с. 136 останній абзац «Законом Джунглів чітко встановлено…..», , стор.138 абзац перший зверху»Закон Джунглів передбачає…» і так далі.


  43. як знайти


  44. а на вашому сайти є Рікі-Тікі Таві


    • Рома, есть.


      • В вашей рубрике. «До уроку позакласного читання» Кіплінг «Рікі-Тікі-Таві». Читай и получай наслаждение. приятного вечера!


  45. Валечка, спасибо! За светлый образ учителя, который ты несешь и своим видом и всей деятельностью. Замечательный пример!


    • Спасибо, Лариса.Стараюсь выполнять свое предназначение, свой Проект жизни!


  46. Добрий вечір,Валентино Михайлівно! Якщо у Вас є письмові тестові завдання для ДПА 9 клас поділіться, будьте ласкаві! Дуже дякую!


  47. Вибачте, забула вказати предмет — Світлітература.


  48. А це ДПА для 9 кл. світова література «Збірник завдань для державної підсумкової атестації зі світової літератури. 9 клас» (авт. Фоміна С. П., Таранік-Ткачук К. В.).http://iitzo.gov.ua/wp-content/uploads/2013/03/Fomina_SL_DPA_9ukr_209-12_S.rar


    • Велике спасибі за допомогу.Ви — неперевершена!Дякую!


  49. Валентина Михайлівна дякую за твір Памели Треверс «Мері Поппінс»


    • Будь ласка, Рома, читай та насолоджуйся прочитаним!


  50. Валентина Михайлівна,а на вашому сайті є байки І.Крилова


    • Рома,я сейчас скину в рубрику «Для учнів 6-го класу.»


  51. Дайте, будь ласка, відповідь: На якій мові треба заповнювати сторінку в журналі з предмету росмова?


    • Програма на російській, тому на російській мові.


  52. Спасибо за ответ. Это по логике — я согласна. А по документам? Я не просто так спрашиваю, как вы понимаете.


    • Лист Міністерства № 1/9-592 від 30.08.2013. Методичні рекомендації щодо оцінювання результатів навчання російської мови та інших мов національних меншин для використання в загальноосвітніх навчальних закладах, де навчаються рідною мовою або вивчають її
      у класному журналі повинні бути колонки: «диктант» («списування»), «аудіювання», «діалог»*, «усний переказ»* та/чи «усний твір»*, «письмовий переказ» та/чи «письмовий твір», «читання вголос»*, «читання мовчки», «зошити».


  53. Прошу змінити посилання на Методпортал на http://metodportal.com у зв’язку з переїздом Методичного порталу на нову адресу.
    Прошу проінформувати колег про зміну адреси Методпорталу.

    Прошу вибачення за незручності.
    Засновник та адміністратор Методичного порталу
    Олег Сорока

    PS.
    Хочу звернути Вашу увагу на інформери Методичного порталу для Вашого сайту
    http://metodportal.com/node/862


  54. Доброго вечора, Валентино Михайлівно. Вітаю Вас з початком навчального року. Бажаю Вам здоров’я, творчої наснаги та комфорту у всьому.
    Скажіть, будь ласка, де можна знайти календарне планування на 5 клас з російської мови з урахуванням , що вчитель має працювати за підручником Т.Полякова, Є . Самонова.
    Заздалегідь вдячна.


    • Доброго вечора. Я не викладаю рос.мову, тому особистого авторського планування не маю. Програма якщо є то пристосовуйте її до підручника.Вибачте.


  55. Спасибі за увагу. Я також не викладаю російської мови. Це звернулися до мене молоді колеги по методичному обєднанню, бо у нас в районі до цього часу російська мова не читалася. Всеодно дякую.


  56. Доброго вечора! Я в захваті від Вашого сайту і його наповнення. Готуюсь до творчого звіту, бо атестуюсь. Впевнена, що скористаюсь деякими Вашими ідеями. Можливо, щось порадите чи запропонуєте? Буду вдячна!


    • Доброго вечора Наталя!. Дякую. А раджу починати з систематизації матеріалів з досвіду роботи, як реалізуєте проблемне питання. Все відслідковуйте поетапно ( завдяки якої технології Ви реалізуєте своє проблемне питання, хто автор цієї технології, чий досвід упроваджуєте в практику своєї роботи або його елементи, результати роботи за 5 років( робота з обдарованими дітьми, конкурси, олімпіади….). Підготуйте систему уроків, де конкретно буде прослідковуватись рішення проблемного питання.Подайте ці матеріали на друк у фахові журнали або у обласну газету.Виступіть на педраді, приймайте участь у професійних конкурсах… Запрошуйте на свої уроки адміністрацію школи( не чекайте , коли самі прийдуть) та покажіть свою майстерність. Бажаю Вам успіху та реалізації творчих знахідок. Якщо будуть конкретні питання, пишіть!


  57. Дуже дякую за інформацію. Мені корисно було переглянути


  58. Мені цікава ваша думка
    http://ximichsveta.wordpress.com


    • Яка Ви молодчинка! Дай Боже Вам здоров’я!


  59. Доброго вечора, Валентино Михайлівно. Хочу спробувати себе у конкурсі, але матеріалів, через невеликий досвід роботи, не вистачає. І ось, у пошуках, натрапила на ваш сайт. Я у захваті від того, наскільки кропітку роботи ви провели, збираючи всі ці матеріали! Скажіть, будь ласка, ви не заперечуватимете проти використання ваших матеріалів у своїй роботі?


    • Доброго вечора!Будь ласка, користуйтеся! Це і створювалося з метою обміну власним досвідом і запозичення та упровадження в практику роботи досвіду своїх колег!


      • Велике вам дякую!!!!


  60. Доброго дня. Мені сподобався ваш сайт.
    У мене також є свій сайт для вчителів, учнів та батьків http://vkurok.ru.
    Хочу запропонувати Вам співпрацю. Докладніше ось тут: http://vkurok.ru/?page_id=634.
    Давайте розвивати наші сайти разом.


    • Лілія Іванівна! Чудовий сайт! Сподобались рубрики»Категорії»,»Жанри»… Як для вчителя початкової школи — це просто суперово! Майстриня!Обов’язково порекомендую своїм вчителям початкової школи! Я Вам бажаю творчої наснаги та реалізації творчих планів та звершень! Обов’язково будемо співпрацювати!


  61. Очень понравился Ваш сайт, особенно дискуссионное пространство. Вопросы будоражат мысли.


    • Наташенька, спасибо. Очень признательна! Надеюсь на общение.


  62. Столько стараний вложено в этот сайт. Очень много интересной информации. Можно днями сидеть и вычитывать разные полезности))).
    Дарю Вам моё уважение.


    • Спасибо! Хочу быть полезной миру!


    • Да, Вы правы, истории очень поучительные! «Кто имеет уши, да услышит!»


  63. Спасибо за вашие уроки, за вашу любовь к нам! Спасибо вам за все!!!


    • Спасибо Вам большое за добрые слова, за умение быть благодарным и извлекать уроки из уроков литературы! А я просто выполняю свое Предназначение!Удачи, красоты отношений, реализации мечт!


  64. Добрый день! Спасибо за ваш труд! Очень много полезной информации на Вашем сайте.


  65. Пишаюсь, що є в нашому районі такі вчителі!


    • Дякую!Дуже-дуже приємно, що знайшли час зайти на сайт!


  66. Супер!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  67. Скиньте ,будь ласка, перелік літератури,яку потрібно прочитати під час літніх канікул на 9 клас!


  68. Здравствуйте, я создатель сайта http://lusana.ru наш сайт по поиску презентаций, где они очень удобно представлены и надеюсь будут полезны вашим пользователям, поэтому прошу вас разместить ссылку на наш сайт, если считаете нужным.

    Спасибо за потраченное время, на просмотр этого сообщения и возможно сайта, если оно было полезно вам, то мы рады — за все остальное извиняемся и посылаем вам лучи добра (;


  69. Да… Валентина Михайловна — впечатлила!
    Творческого вдохновения и вдохновенных учеников!
    Так держать!


  70. сайт сподобався. Молодець вчитель. Талановитий, творчий, митець, вмієте працювати. Подяка Вам за Вашу працю


  71. Валентино Михайлівно, я лише приєднуюся до всіх позитивних
    оцінок, це дійсно безцінно — віддати те, чим багатий, тому, хто
    разом із тобою поділяє твою працю!


    • Дякую, колего! Гарних Вам вихідних! З наступаючим святом!


  72. Валентино Михайлівно,ваш сайт просто знахідка для учня!!!Так багато цікавого!!!



Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход / Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход / Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход / Изменить )

Google+ photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google+. Выход / Изменить )

Connecting to %s