Пошук


Меню сайту

Форма входу
  


Радимо переглянути















   
Інші події

Конкурси для учнів

Конкурси для вчителів














Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0


Головна » Новини
Фестивалі, конференції, семінари, виставки [57]Новини [855]
Гордість міста [262]Вітаємо [130]
Конкурси для учнів [166]Конкурси фахової майстерності [121]
Державна атестація навчальних закладів [16]

1 2 3 ... 41 42 »

16.11.2017

До уваги всіх відвідувачів сайта!

Управління освіти Миколаївської міської ради повідомляє, що безносередню відповідальність за дотримання вимог чинного законодавства щодо захисту прав дітей на доступну та безоплатну освіту покладено на керівників закладів, підвідомчих управлінню Миколаївської міської ради, наказом управління освіти від 16.05.2016 №265 «Про дотримання вимог чинного законодавства щодо захисту прав дітей на доступну та безоплатну освіту керівниками закладів, підвідомчих управлінню освіти Миколаївської міської ради».

За порушення вимог чинного законодавства щодо захисту прав дітей на доступну та безоплатну освіту наказом управління освіти від 16.11.2017 №1647-К скасовано надбавку за складність, напруженість у роботі до посадового окладу за листопад та грудень 2017 року завідувачу ДНЗ №1.


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

До уваги шанувальників української мови!

Повідомляємо, що з метою пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови як духовного потенціалу нації, виховання високої мовної культури 9 листопада 2017 року в День української писемності та мови проводиться ХVІІ Всеукраїнський радіодиктант  національної єдності.

Радіодиктант транслюватиметься в ефірі Першого каналу Українського радіо, Першого національного телеканалу України з 12 години 30 хвилин.


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

02.11.2017

Керівникам закладів освіти, педагогам, психологам, методистам

Спеціалізований центр «Ладо» запрошує до участі в інформаційному семінарі «Особлива дитина в звичайній школі. Інклюзивна освіта», що проводитиметься 17.11.2017 в м. Одеса.

Програма:

  • Етика. Як говорити про інвалідність. Як говорити і вести себе з дітьми та їх батьками
  • Моделі інвалідності. Еволюція поглядів.
  • Інклюзивна освіта в школі. Для кого? Хто і що виграє?
  • Хто такий тьютор? Асистент дитини - асистент учителя. Хто і що робить?
  • Необхідні особистісні та професійні якості тьютора.
  • Робота в команді.
  • У клас прийшла особлива дитина. Що робити?
  • Організація середовища.
  • Робота команди.
  • Стратегії залучення однолітків в роботу з особливою дитиною.
  • Серія питання-відповідь.

Контакти для питань: Maryna Goncharenko (facebook)



01.11.2017

Керівникам закладів загальної середньої освіти, педагогам, учням

Пропонуємо долучитися до участі в проекті Всеукраїнської благодійної організації «Інститут місцевого розвитку» «Енергоефективні школи: нова генерація».

У рамках проекту створено інноваційну онлайн-платформу дистанційного навчання http://energyschool.org.ua/, за допомогою якої кожен загальноосвітній навчальний заклад України абсолютно безкоштовно отримує можливість впроваджувати навчальні курси «Основи енергопостачання та енергозбереження» для учнів 6-8 класів та «Абетка з основ житлово-комунального управління» для учнів 9-11 класів. Обидва курси схвалені для використання у загальноосвітніх навчальних закладах Міністерством освіти і науки України.

Детальніше


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

01.11.2017 

Керівникам закладів освіти

Компанія GBS Group Ltd  проводить  міжнародну спеціалізовану програму «Сучасний HR - керівник: ефективна система управління персоналом в організації. Корпоративна дисципліна», яка  проходитиме з 28 листопада по 02 грудня 2017 року у  м. Ніцца, Франція. За підсумками учасники отримують диплом міжнародного зразка.

Детальніше


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

01.11.2017

Керівникам закладів загальної середньої освіти, педагогам, учням

У рамках відзначення запровадження безвізового режиму для громадян України протягом жовтня-грудня 2017 року департаментом освіти і науки облдержадміністрації спільно з управлінням культури, національностей та релігій облдержадміністрації на базі Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки імені О.Гмирьова проводяться вебінари з відповідної тематики (графік проведення додається).

До участі у заходах запрошуємо учнів старших класів загальноосвітніх навчальних закладів, викладачів та усіх бажаючих долучитися до обговорення зазначеної тематики.

Підключення для проведення відео-трансляції вебінарів у підпорядкованому вам закладі освіти проводитиметься за попередньою заявкою під час тестового підключення у skype за логином vyzer.oleg, яке відбувається за 1 годину до початку вебінару.

Графік проведення вебінарів


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

31.10.2017

Керівникам закладів освіти, педагогам, фахівцям ПМПК, батькам

Інститут спеціальної педагогіки НАПН України  проводить Міжнародний конгрес зі спеціальної педагогіки, психології та реабілітології «Інклюзія в Новій українській школі», яка відбудеться 10 листопада 2017 року у м.Києві. До участі запрошуються науковці, науково-педагогічні та педагогічні працівники, докторанти, аспіранти, педагоги, психологи та адміністрація навчальних закладів, представники органів державної влади і громадських організацій, батьки дітей з особливими освітніми потребами.

Заявку на участь надіслати до 01 листопада 2017 року на електронну адресу оргкомітету: isenaes.congress@gmail.com.

Детальна інформація щодо участі в Конгресі представлена на сайтах Інституту спеціальної педагогіки НАПН України http://ispukr.org.ua/, Київського університету імені Бориса Грінченка http://kubg.edu.ua/

Інформаційний лист
Лінійки майстер-класів, тренінгів



22688559_1720858931544177_4092338558079654061_n

ВІТАЄМО

педагогічний, учнівський та батьківський колективи

Академії дитячої творчості,

з отриманням Золотої медалі ІХ Міжнародної виставки "Інноватика в сучасній освіті" та
ПОЧЕСНОГО ЗВАННЯ "ЛІДЕР ІННОВАЦІЙ В ОСВІТІ" у номінації "Якість освіти"

(вперше серед закладів загальної середньої освіти України)!


Категория: Гордість міста | Добавил: Управління_освіти |

20.10.2017

Керівникам закладів загальної середньої та дошкільної освіти, педагогам, асистентам учителя/вихователя, батькам

Лабораторія проблем інклюзивної освіти Інституту спеціальної педагогіки НАПН України за організації ГО «Центр абілітації і корекції «Сонячна Сова» проводить цикл вебінарів ШКОЛИ ІНКЛЮЗІЇ..

Пропонуємо взяти участь у зазначених заходах, зокрема з таких актуальних питань:

1. 24.10.2017 - "Підтримка позитивної поведінки дітей умовах інклюзивного навчання". Проблемна поведінка — одне з найбільш болісних питань, які ставлять педагоги під час розмови про інклюзивне навчання дітей з особливими освітніми потребами. Під час вебінару буде розглянуто питання:

яка поведінка дітей є проблемною і чому
поведінка У ДИТИНИ: врахування усіх обставин її виникнення
що таке больова поведінка
що таке сенсорно зумовлена поведінка
«особлива» поведінка «особливих» дітей
анонс навчального курсу «Підтримка позитивної поведінки дітей  в умовах інклюзивного навчання».

Проводить вебінар Наталія Компанець — кадидат психологічних наук, старший науковий співробітник лабораторії проблем інклюзивної освіти Інстиуту спеціальної педагогіки НАПН України, поведінковий аналітик, нейропсихолог

2. 31.10.2017 - "Організаційно-методичні умови діяльності асистента вчителя". Асистент вчителя – нова функціональна одиниця у вітчизняному освітньому просторі. Тому виникає дуже багато запитань щодо практики асистування та організаційних питань, що з цим пов’язані. Під час вебінару Ви дізнаєтеся про роль і функції асистента вчителя,планування роботи та розподіл ролей асистента вчителя та вчителя класу, про ведення документації асистентом вчителя та нормативно-правові положення, які регламентують його діяльність.
На ці та інші запитання відповідає Інна Луценко, кандидат педагогічних наук, науковий співробітник лабораторії проблем інклюзивної освіти Інституту спеціальної педагогіки НАПН України.

Умови участі — організаційний збір 50 грн. Цей благодійний внесок збираємо на оплату сервісу вебінарів та роботу модераторів.

Реєстрація на вебінари та умови оплати — за ЦИМ посиланням


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

19.10.2017

Керівникам закладів освіти, педагогам, учням випускних класів, батькам

Український центр оцінювання якості освіти затвердив наказ від 13.10.2017 №150 «Про проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання в 2018 році»і.

Реєстрація для участі в пробному ЗНО триватиме з 9 до 31 січня 2018 року. Зареєструватися можна буде на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури відбудеться 24 березня, з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької, французької мов – 31 березня. У день проведення пробного тестування кожен зареєстрований учасник може скласти тест з одного навчального предмета.

Результати пробного ЗНО для осіб, які введуть свої відповіді до спеціального сервісу, будуть оприлюднені на інформаційних сторінках 30 березня – з української мови і літератури, з інших предметів – 6 квітня.


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

18.10.2017

Керівникам закладів  освіти, педагогам, батькам

Міністерством освіти і науки України опубліковано роз'яснення щодо нагальних питань впровадження нового Закону України "Про освіту" (розміщено на сторінках "Нормативне забезпечення" та "Методичні рекомендації").

Зокрема, надані роз’яснення і рекомендації стосовно механізму реалізації окремих положень Закону стосуються:

  1. Термінологічних змін
  2. Переоформлення установчих документів закладів освіти
  3. Прозорості та інформаційної відкритості закладу освіти
  4. Системи забезпечення якості освіти
  5.  Доступу до якісної освіти дітей з особливими освітніми потребами
  6. Ліцензування освітньої діяльності закладів освіти
  7. Атестації закладів освіти
  8.  Управління закладом освіти
  9. Обрання керівника закладу загальної середньої освіти
  10. Призначення працівників закладів загальної середньої освіти

Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

01.10.2017

Керівникам навчальних закладів, педагогам, практичним психологам, методистам

Інститутом спеціальної педагогіки НАПНУ складено Каталог додаткових корекційно-розвиткових занять (послуги) для дітей з особливими освітніми потребами .

Каталог містить реквізити й посилання на програми корекційних занять. Крім того, зазначено фахівців, які можуть проводити заняття за цими програмами.

Радимо скористатися при наданні додаткових освітніх послуг (інклюзивне навчання, спеціальні класи) та індивідуальному навчанні дітей з особливими освітніми потребами.


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

26.09.2017

Керівникам навчальних закладів, педагогам, методистам

У розділах "Нормативне забезпечення 2017-2018" та "Методичні рекомендації" розміщено Лист МОН України від 19.09.2017 № 1/9-505 "Про відзначення Дня захисника України", який містить методичні рекомендації, розроблені Українським інститутом національної пам'яті.

У цьому році пропонується в загальноосвітніх навчальних закладах провести День захисника України під гаслом «Відповідь нескореного народу» та активно висвітлювати його на веб-сторінках навчальних закладів та управління освіти.


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

22.09.2017

Керівникам загальноосвітніх навчальних закладів, педагогам, випускникам, батькам

Наказом Міністерства освіти і науки України від 19 вересня 2017 року № 1287 затверджено календарний план підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2018 році.

Відповідно до наказу, реєстрація осіб для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні триватиме з 6 лютого до 19 березня 2018 року. Змінювати реєстраційні дані учасники зовнішнього незалежного оцінювання зможуть до 2 квітня 2018 року.

До 30 квітня 2018 року зареєстровані учасники отримають на своїх інформаційних сторінках запрошення-перепустки, де буде зазначено час і місце проведення тестувань.

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання триватиме з 22 травня до 13 червня. Тестування з математики відбудеться 22 травня, української мови і літератури – 24 травня, іспанської, німецької, французької мов – 29 травня, англійської мови – 1 червня, біології – 4 червня, історії України – 6 червня, географії – 8 червня, фізики – 11 червня, хімії – 13 червня.

Інформація про результати основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання з усіх навчальних предметів буде розміщена на інформаційних сторінках учасників тестування до 21 червня 2018 року. Результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, іноземних мов, математики, біології будуть оголошені до 15 червня, з історії України, географії, фізики, хімії – до 21 червня.

Отже, урочистості, присвячені врученню документів про освіту (випускні вечори), проводитимуться не раніше 21 червня.


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

18.09.2017

Керівникам загальноосвітніх навчальних закладів

У розділі "Нормативні документи 2017-2018 н.р." розміщений текст постанови Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2017 р. № 684 "Про затвердження Порядку ведення обліку дітей шкільного віку та учнів".

Звертаємо увагу, що даним документом передбачено, зокрема, таке.

Під час переведення учня до іншого навчального закладу до навчального закладу, з якого він переводиться, подаються:

  • заява батьків (одного з батьків) учня чи інших його законних представників (для учнів, які не досягли повноліття) або заява учня (для повнолітніх учнів);
  • письмове підтвердження або його сканована копія з іншого навчального закладу про можливість зарахування до нього відповідного учня.

Під час вибуття учня на постійне місце проживання за межі України до навчального закладу, з якого він вибуває, подаються:

  • заява батьків (одного з батьків) учня чи інших його законних представників (для учнів, які не досягли повноліття) або заява учня (для повнолітніх учнів);
  • копія або сканована копія паспорта громадянина України для виїзду за кордон, з яким перетинає державний кордон дитина, або її проїзного документа із записом про вибуття на постійне місце проживання за межі України чи відміткою про взяття на постійний консульський облік у дипломатичному представництві або консульській установі України за кордоном (для учнів, які не досягли повноліття).

Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

13.09.2017

Керівникам навчальних закладів, учням, педагогам

Управління освіти Миколаївської міської ради та громадська організація «Перлина» за підтримки управління молодіжної політики Миколаївської міської ради запрошують взяти участь у фестивалі історико-пізнавальних проектів «Пазли Історії», який пройде з 16 вересня по 27 листопада 2017 року в Палаці творчості учнів

Детальніше про участь


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

11.09.2017

До уваги всіх відвідувачів сайта!

Учні 2, 3, 5, 6, 8 класів забезпечені на 100%;

На 99% - першокласники; на 98% учні 4,7, 10,11класів.

Учні 9-х кл., які в цьому році навчатимуться за новими навчальними програмами та новими підручниками, забезпечені на 97%. В той же час підручники для 9-х кл. щодня надходять і протягом І половини вересня буде здійснено їх доставку по закладам. В цілому по місту відсоток забезпеченості становить 98,6%.

Причини нестачі підручників у повному обсязі.

1.Такий стан справ обумовлений, по-перше, збільшенням учнівського контингенту, особливо учнів 4-х кл. (сталось це внаслідок зарахування дітей з сімей вимушено переміщених осіб з Луганської, Донецької обл. та Криму); по-друге, недоцільністю друку підручників за старими програмами у зв’язку з переходом на нові Державні стандарти з 01.09.2018р. відповідно до Концепції «Нова українська школа»

2.Певні труднощі обумовлені тим, що у 2015 році замовлення на підручники для 4-х кл. здійснювалось з розрахунку 100% забезпечення учнів підручниками (хоча до того відсоток дорівнював 120) самостійно кожним навчальним закладом через Репозитарій. Крім того, навіть в межах одного навчального закладу вчителі замовляли підручники різних авторів, що також ускладнює розв’язання проблеми.

Шляхи вирішення проблеми:

1. Протягом вересня буде здійснено перерозподіл підручників між навчальними закладами.

2. Управлінням освіти рекомендовано використання підручників в електронному варіанті шляхом обладнання класів та бібліотек комп’ютерною технікою.


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

09.09.2017

Керівникам навчальних закладів, педагогам, учням, батькам

МОН визначило терміни та перелік предметів для ЗНО - 2018 (наказ від 31.07.2017  № 1103 "Деякі питання проведення в 2018 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти").

Документом визначено, що в 2018 році:

1) зовнішнє незалежне оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, проводитиметься з 22 травня до 14 липня (це основна та додаткова сесії);

2) кожен зареєстрований учасник зовнішнього незалежного оцінювання має право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів із Переліку:

українська мова і література;
історія України;
математика;
біологія;
географія;
фізика;
хімія;
англійська мова;
іспанська мова;
німецька мова;
французька мова;

3) для проведення зовнішнього незалежного оцінювання з англійської, іспанської, німецької, французької мов використовуються завдання сертифікаційних робіт (предметні тести) двох рівнів складності: рівня В1 та рівня В2;

4) результати зовнішнього незалежного оцінювання з трьох навчальних предметів зараховуються як результати державної підсумкової атестації за освітній рівень повної загальної середньої освіти для випускників старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів 2018 року:

  • українська мова і література (українська мова);
  • математика або історія України (період ХХ - початок ХХІ століття);
  • один з навчальних предметів, зазначених у Переліку (за вибором випускника);

5) випускники старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів 2018 року, які бажають зарахувати результат зовнішнього незалежного оцінювання з іноземної мови як оцінку за державну підсумкову атестацію та вивчали цю іноземну мову на профільному рівні, мають складати відповідний предметний тест рівня В2;

6) результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури (українська мова) зараховуються як результати державної підсумкової атестації за освітній рівень повної загальної середньої освіти для учнів (слухачів, студентів) професійно-технічних, вищих навчальних закладів, які в 2018 році здобудуть повну загальну середню освіту.


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

ВІТАЄМО

Крутоголова Романа Сергійовича,

учня 11-А класу Миколаївської загальноосвітньої школи №17,

який посів ІІІ місце в XV Міжнародному конкурсі із Web - дизайну та комп'ютерної графіки

серед студентів і учнів в номінації "Краща 2-D растрова графіка"!


Категория: Гордість міста | Добавил: Управління_освіти |

04.09.2017

Керівникам навчальних закладів, педагогам, методистам

У розділі "Вебінари" розміщено відеозаписи чотириденної відеоконференції Національної академії педагогічних наук України. Запрошуємо до перегляду.


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

21231080_1459777820768388_8251172362849974766_n

ВІТАЄМО

Рощіну Наталію Степанівну,

головного спеціаліста управління освіти Миколаївської міської ради,
регіонального інспектора Заводського району,

яку нагороджено Грамотою Верховної Ради України
"За заслуги перед Українським народом"
!


Категория: Вітаємо | Добавил: Управління_освіти |

ВІТАЄМО

учениць Миколаївської гімназії №41,

які стали призерами Міжнародного відкритого конкурсу з веб-дизайну та комп'ютерної графіки серед учнів та студентів!

Барашко Юлія - ІІІ місце у номінації "Краща 2D растрова графіка (фотоколаж)"
Колода Єлизавета - ІІІ місце у номінації "Краща 2D векторна графіка"
Учитель - Пиртя Тетяна Олегівна.


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

28.08.2017

Управління освіти пропонує для ознайомлення графік проведення урочистостей з нагоди Дня знань у загальноосвітніх навчальних закладах міста. Звертаємо увагу керівників шкіл на необхідність обмежити час проведення урочистостей до 35 хвилин, значно скоротити кількість виступів та промов.

Пробна посадка відбудеться 30.08.2017 о 9.00 (І зміна) та 11.00 (підзміна) 


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

28.08.2017

Керівникам навчальних закладів, педагогам, батькам

ЮніорБанк бере на себе важливу місію: познайомити з влаштуванням банку кожну дитину країни. В рамках навчальної програми Миколаївське регіональне управління ПриватБанку пропонує школам, школярам і батькам такі заходи:

1. Уроки фінансової грамотності в школах в рамках класних часів;

2. Екскурсії у відділення ПриватБанку;

3. Навчання у Бізнес- Школі ЮніорБанку на базі шкіл для учнів 5 - 11 класів

Отримання додаткової інформації за адресою: "ЮніорБанк"  Миколївського РУ ПриваБанку,  тел.  067482713 (Наталя Стройнецька),  Skape: nk251074snv


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

18.08.2017

Керівникам навчальних закладів, педагогам, батькам

У розділі "Актуально" розміщено відеозапис Всеукраїнська серпнева конференція педагогічних працівників за участі В. Гройсмана та Л. Гриневич. Запрошуємо до перегляду.


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

10.08.2017

Керівникам загальноосвітніх навчальних закладів, педагогам, батькам

Постановою Кабінету Міністрів України від 09.08.2017 №588 внесено зміни до Порядку організації інклюзивного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах».

Основні зміни:

1. Відкриття класу з інклюзивним навчанням здійснює керівник загальноосвітнього навчального закладу на підставі заяви батьків або законних представників дитини з особливими освітніми потребами, висновку психолого-медико-педагогічної консультації та за підтримки управління освітою.

2. Нозології учнів, які можуть навчатися в такому класі:

  • одна — три дитини із числа дітей з порушеннями опорно-рухового апарату, затримкою психічного розвитку, зниженим зором слухом чи, легкими інтелектуальними порушеннями тощо;
  • не більш як двоє дітей із числа дітей сліпих, глухих, з тяжкими порушеннями мовлення, у тому числі з дислексією, розладами спектра аутизму, іншими складними порушеннями розвитку (порушеннями слуху, зору, опорно-рухового апарату в поєднанні з порушеннями інтелектуальними чи затримкою психічного розвитку) або тих, що пересуваються на візках.

3. Навчально-виховний процес у класах з навчанням інклюзивним здійснюється відповідно до робочого навчального плану загальноосвітнього навчального закладу. Індивідуальний навчальний план може розроблятися лише для дітей з особливостями інтелектуального розвитку.

4. Надано визначення корекційно-розвиткової роботи, її тривалості, ким визначається та може здійснюватися.

5. Надано форму складання індивідуальної програми розвитку дитини.

6. Передбачена можливість введення асистента дитини. Освітні та соціальні потреби дітей із складними порушеннями розвитку під час їх перебування в загальноосвітньому навчальному закладі задовольняються соціальними працівниками, батьками або особами, уповноваженими ними.


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

01.08.2017

Керівникам навчальних закладів, педагогам, методистам

Шановні колеги! Звертаємо увагу, що на нашому сайті розпочато формування тематичних розділів до нового навчального року, а саме:

Зазначені матеріали можна знайти, скориставшись горизонтальним меню (зверху помаранчева стрічка) "Навчальний рік".

Матеріали в розділах накопичуються поступово й постійно оновлюються. Крім того, у цьому ж меню Ви знайдете посиання на електронні версії підручників для 1-9 класів.


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

20.06.2017

До уваги всіх відвідувачів сайта!

У середу, 14 червня, на проспекті Центральному учень гімназії №3 Зірка Олексій був збитий автомобілем на пішохідному переході.

Зараз хлопчик знаходиться в реанімації Обласної дитячої лікарні в тяжкому стані.

Просимо всіх небайдужих про допомогу!
Карта УкрСибБанку № 5169304800762546. Бут Євгенія Миколаївна (мати дитини).
Будемо вдячні всім за підтримку та будь-яку допомогу!

Рада гімназії №3


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

ВІТАЄМО

Миколаївську гімназію №2,

яка третій рік поспіль стала переможцем Всеукраїнського конкурсу-рейтингу загальноосвітніх навчальних закладів
по роботі з обдарованими дітьми «Школа – джерело талантів»
і посіла  І місце серед 365 шкіл-учасниць!


Категория: Гордість міста | Добавил: Управління_освіти |

14.06.2017

Керівникам навчальних закладів, педпрацівникам

Шановні колеги! Продовжуємо реєстрацію (на 28.08.2017 - ІІІ день – «Методичні кейси») на освітній фестиваль Mykolaiv EdFest. Термін реєстрації – до 19.06.2017.

До вашої уваги перелік майданчиків, які працюватимуть 28.08.2017 здебільшого на базі Миколаївського науково-методичного центру, а також у муніципальному колегіумі та муніципальному академічному коледжі.

ЗАУВАЖИМО, ЩО СЕРПНЕВІ МЕТОДИЧНІ НАРАДИ (ЗА ПРЕДМЕТАМИ) ВІДБУДУТЬСЯ В ІНШІ ДНІ.

Для реєстрації необхідно (реєстрація за цим посиланням):

  1. Вказати тип і номер навчального закладу (у скороченому вигляді), де Ви працюєте (ДНЗ №, ЗОШ №, ек.л №, тощо)
  2. Зазначити посаду (учитель історії, вихователь, директор школи, майстер ПТНЗ, ЗДНВР, музичний керівник, практичний психолог, тощо)
  3. Уважно переглянути всі запропоновані теми й обрати одну з них.
  4. Натиснути "Надіслати"


10.06.2017

Керівникам навчальних закладів, педпрацівникам, батькам, громадськості

За недотримання вимог чинного законодавства щодо захисту прав дітей на доступну та безоплатну освіту, неналежне виконання доручення міського голови від 03.10.2016 №35-м та згідно з п.1 ст.47 Закону України «Про загальну середню освіту», ст.147,148 КЗпП України оголошено догану Федоренку Володимиру Олександровичу, директору гімназії №2.


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

09.06.2017

Керівникам загальноосвітніх навчальних закладів

У розділі "Навчальний рік" (див горизонтальне меню зверху ліворуч) створено сторінку "Готуємо навчальні плани".

Просимо уважно ознайомитися з рекомендаціями до складання робочих навчальних планів на 2017-2018 н.р., пояснювальної записки.

Звертаємо увагу, що перелік програм варіативної складової наведено відповідно до рекомендацій Міністерства освіти і науки на 2016-2017 н.р. Після надання нового листа МОН, перелік буде оновлено. Нові навчальні програми інваріантної складової будуть також розміщені додатково.


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

ВІТАЄМО

команду Миколаївської загальноосвітньої школи №31,

яка посіла ІІІ місце у ІІ (обласному) етапі
Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" (Джура)!


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

06.06.2017

Керівникам навчальних закладів, педагогічним працівникам, методистам

Шановні колеги! У серпні 2017 з метою пропагування інноваційних ідей та освітніх технологій, поширення кращих практик управлінської і педагогічної діяльності, упровадження перспективного досвіду в практику роботи навчальних закладів міста, творчої реалізації ідей Концепції Нової української школи пройде триденний освітній фестиваль Mykolaiv EdFest «Освіта Миколаєва: кращі практики, перспективи розвитку, кроки до успіху».

До участі запрошуються педагогічні працівники всіх категорій незалежно від типу навчального закладу.

Фестиваль передбачає роботу локацій. Для уточнення програми другого дня (23.08.2017) та якісної підготовки практичних заходів на базі навчальних закладів міста необхідно до 11.06.2017 здійснити он-лайн реєстрацію для участі в роботі локацій.

Ознайомитися з гідом локаціями фесту, умовами участі та здійснити реєстрацію можна за цим посиланням.

Просимо керівників установ освіти м.Миколаїв довести інформацію до відома педагогів, створити (за потребою) необхідні умови та сприяти он-лайн реєстрації педпрацівників вашого закладу щодо участі у фесті.


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

01.06.2017

Сьогодні, 1 червня 2017 року, курсанти Клубу юних моряків з флотилією: Левошкін Володимир, Бадаєв Марджан, Корсунський Дмитро, Процький Ілля, під керівництвом завідувача відділом методичним Приходченка Володимира Юрійовича врятували життя двом студентам одного із вищих навчальних закладів м. Миколаєва, які, попливши за кашкетом, почали тонути на акваторії Суднобудівного заводу ім. 61 Комунара.

Дякуємо вам, хлопці!

Висловлюємо велику подяку керівнику гуртка «Судноводіння», капітану КЮМ Кравченку Володимиру Івановичу за виховання сміливих, самовідданих, мужніх підлітків


Категория: Гордість міста | Добавил: Управління_освіти |

ВІТАЄМО

Шатню Наталю Олексіївну,

завідуючу дошкільного навчального закладу №141,

Наконечну Раїсу Петрівну,

вихователя дошкільного навчального закладу №141

та Волкову Тетяну Іванівну,

працівника дошкільного навчального закладу №141,

яких нагороджено Грамотою Верховної Ради України
"За заслуги перед українським народом"!


Категория: Вітаємо | Добавил: Управління_освіти |



Ми в соцмережах
       







Інформаційний партнер
Науково-педагогічна бібліотека Миколаєва

Сайти навчальних закладів

Корисні посилання






























































Управління освіти Миколаївської міської ради © 2017