понеділок, 23 грудня 2013 р.

Завершення проекту "Шкільна академія підприємництва-2" та підведення підсумків

Доброго дня шановні учасники проекту!
Протягом червня-грудня 2013 року навчальні заклади Миколаївщини брали участь у реалізації польсько-українського проекту «Шкільна академія підприємництва-2».
Для участі у проекті було обрано 7 пілотних навчальних закладів Миколаївської області, на базі яких розпочато реалізацію міжнародного польсько-українського проекту «Шкільна академія підприємництва-2».
1. Миколаївська гімназія № 3 Миколаївської міської ради.
2. Миколаївська гімназія № 4 Миколаївської міської ради.
3. Первомайська гімназія Первомайської міської ради.
4. Коблівська ЗОШ І-ІІІ ступенів Березанського району.
5. Ульянівська ЗОШ І-ІІІ ступенів Миколаївського району.
6. Миколаївський муніципальний академічний коледж.
7. Миколаївський професійний ліцей торгівлі та ресторанного сервісу.
У ході реалізації проекту учасники створювали шкільні клуби підприємництва, діяльність яких спрямована на оволодіння культурою підприємництва та вироблення практичних навичок для досягнення успіху в бізнесі або професійній кар’єрі. 
Найактивнішими учасниками виявились шкільні клуби підприємництва Миколаївської гімназії № 4 «Фенікс» та Миколаївської гімназії № 3 «Успіх».
Хочеться відмітити активність членів клубу «Фенікс» Миколаївської гімназії № 4, діяльність яких має різні вектори: від підготовки до підприємницької діяльності та вироблення в собі лідерських якостей до практичного здійснення доброчинних акцій. 




 Навички доброчинності продемонстрували учасники клубу під час благодійної акції «День Підприємця». 






Діяльність клубу «Фенікс» відрізняється розмаїттям форм, методів та напрямів роботи. Більш детально про шкільний клуб «Фенікс» можна дізнатися на блозі «Шкільний клуб підприємництва «Фенікс» Миколаївської гімназії №4».
Дійсним успіхом членів шкільного клубу з аналогічною назвою «Успіх» Миколаївської гімназії № 3 стала перемога у конкурсі на найкращий логотип. Визнання перемоги логотипу серед 14 логотипів-фіналістів конкурсу «Найкращий логотип Шкільного клубу підприємництва» відбулося на заключній конференції проекту у Варшаві.
 
 Клуб «Успіх» змістом своєї діяльності готує гімназистів до осмислення власних ресурсів, можливостей, а також до практичного втілення підприємницьких навичок.




Щиро дякуємо активним шкільним клубам за успішну реалізацію проекту та бажаємо подальших здобутків!

ВІТАЄМО ВСІХ З НАСТУПАЮЧИМ НОВИМ РОКОМ!

четвер, 10 жовтня 2013 р.

Знайомство гімназистів з успішними батьками

             9 жовтня 2013 року в Миколаївській гімназії № 3 відбулися загальні збори шкільного клубу підприємництва "Успіх". В рамках заходу підведено підсумки роботи ШКП за вересень 2013 року. Лідери ШКП "Успіх" нагородили переможців конкурсів, які були проведені протягом місяця, а саме: «Ємблема клубу», «Літературний конкурс економічних есе», «Конкурс знавців економічної теорії (Економічна казка)». А ще, визначили і висловили подяку найактивнішим членам клубу, найактивнішим блогерам, які працювали над створенням і наповненням сайту клубу.
                Цікавою подією стали виступи гостей клубу. На загальні збори були запрошені люди, які можуть вважатися успішними, життєвий шлях яких може стати взірцем для гімназистів. Болдирєв Віктор Леонидович – батько Болдирєвої Аліни, учениці 11-го класу гімназіі, успішний підприємець, засновник и керівник туристичного агенства «Саквояж», відомого в          м. Миколаєві. Римбалович Любов Василівна, тренер-викладач Центру бойових мистецтв і фізичного розвитку «Ніке-до», яка разом з чоловіком очолює цей центр. Римбалович Олександра і Настя – випускниці гімназіі. Валецька Оксана Валеріівна – кандидат юридичних наук, доцент кафедри «Історії і теорії держави і права» Чорноморського державного університету ім. Петра Могили.
               Учасники загальних зборів були ознайомлені з успішними випускниками гімназії, які за короткий час досягли визначних успіхів в професії. Жирнов Павло, випускник гімназії 2002 року – кандидат географічних наук, працює в Науковому центрі ГІС-технологій, науково-дослідницькому інституті проектування міст. Марія Коваль – випускниця гімназії 2004 року – магістр Венеціанського університету Ка-Фоскарі, сьогодні навчається в докторантурі м. Осло (Норвегія), працює над докторською дисертацією.Мазур Олексій   - випускник гімназії 2004 року – старший лейтенант, старший інспектор секції інформаційних технологій Миколіївського управління внутрішніх справ, має нагороди.
На завершення гімназисти взяли участь у психологічному тренінгу «Мій шлях до успіху». Одночасно це була рефлексія дітей. Головна мета – визначити і сформулювати, які успіхи мають діти вже сьогодні, яких успіхів вони досягли протягом місяця, займаючись у клубі, яку мету вони ставлять для себе в ближчому майбутньому.
На зборах були присутні наші партнери, які допомагали провести збори: завідувач лабораторії практичної психології, соціальної роботи та інклюзивного навчання МОІППО – Пінюгіна Катерина Олександрівна; студенти Миколаївського національного  університету ім. В.О.  Сухомлинського - IV курсу   Присенко А., Капасева У., студенти ІІІ курсу Андреєва І.,  Нікіфорова В.; практичний психолог Миколаївського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, координатор секції «Психологія»  МАН – Ритенко О.В.
 









вівторок, 25 червня 2013 р.

Навчання лідерів шкільних клубів підприємництва на Миколаївщині

На базі Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти 11 та 12 червня 2013 року відбулось навчання вчителів економіки та практичних психологів за проектом "Шкільна академія підприємництва 2". Тренінг відкрила директор МОІППО Старєва Анна Михайлівна, яка привітала учасників і наголосила на тому, що успішна соціалізація старшокласника здебільшого залежить від сформованих якостей та набутих навичок. Це насаперед самостійність, відповідальність, винахідливість, комунікабельність тощо. Саме діяльність шкільних клубів підприємництва спрямована на досягнення цієї мети. Протягом двох днів учасники тренінгу ознайомились із метою та завданнями проекту, навчалися створювати блоги шкільних клубів, відпрацьовували навички роботи у команді. Лідери шкільних клубів відзначили важливість та актуальність завдань проекту щодо підготовки учнів до активності на ринку праці та активного і підприємницького ставлення.





четвер, 6 червня 2013 р.

Презентація проекту "Шкільна академія підприємництва 2" для вчителів економіки та географії




4 червня 2013 року в рамках обласного методичного активу «Вплив професійної компетентності  вчителів географії та економіки на формування пріоритетних компетенцій учнів» відбулась презентація міжнародного польсько-українського проекту "Шкільна академія підприємництва 2".  Керівники районних (міських) методичних об’єднань учителів  географії та економіки ознайомились з метою проекту. За результатами обговорення учасники висловили бажання взяти участь у реалізації проекту.




неділя, 2 червня 2013 р.

10-11 червня на базі МОІППО відбудеться навчання за проектом "Шкільна академія підприємництва 2"

На базі Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти 10 та 11 червня 2013 року відбудеться навчання вчителів економіки та практичних психологів навчальних закладів, на базі яких розпочато реалізацію проекту "Шкільна академія підприємництва 2".

понеділок, 20 травня 2013 р.

Організація мережевої спільної діяльності

Заняття з ІКТ закінчилися...

Заняття з ІКТ закінчилися... Ще вчора у нас було набагато більше питань ніж сьогодні. А сьогодні ми вже маємо власний блог, намагаємося його наповнити та прикрасити, як нібито це щось рідне та давно знайоме. Сподіваємось що наш блог знайде та поєднає багатьох однодумців та колег. До зустрічі на блозі!