Перша дружня подорож 5-В класу до Одеси

03 листопада 2017 року на осінніх канікулах учні 5-В класу відвідали м.Одесу.

Початком подорожі стала історична розповідь про Миколаїв, Херсон та Одесу. Дякуємо Дьоміної Олені Володимирівні за цікаві факти.По приїзду учні відвідали центр Одеси, насолодилися осіннім живописом та дізналися багато нового.Далі був Музей цікавих наук. В музеї зібрано багато цікавих експонатів зі світу науки, кожен з яких можна назвати чарівним. Учні мали можливість самостійно перевірити як народжуються дива, провести експерименти та зробити дослідження.Завершенням  подорожі стала Карамельна фабрика, де учні виготовляли карамель у вигляді серця на згадку про дивовижну подорож.

                                                                                                 Прес-центр 5-В класу

Призери МАН

ЩИРО ВІТАЄМО

Крисак Валерію (9-А)

Кукол Юлію (9-А)

Бабій Аліну (9-А)

Кравченко Поліну (9-А)

Чалу Ангеліну (10-А)

Бронську Владиславу (9-Б)

Мельничук Вікторію (10-А)

Ільницького Дениса (10-Б)

 які успішно пройшли  тестування та визнані слухачами Миколаївського територіального відділення  Малої академії наук України.

Бажаємо успіхів у подальшій дослідницько-експериментальній роботі.

 

Вітаємо переможців І етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових предметів

З 02.10 по 27.10 2017 р. у Миколаївській гімназії  № 4 проходив І етап Всеукраїнських  учнівських олімпіад з базових предметів. Вітаємо переможців і призерів.

Зима Кирило 6-В математика
Гусєва Вєроніка 7-Б українська мова та література, фізика, математика
Мандра Тимофій 7-Б математика
Любар Дмитро 8-А фізика
Ягольнік Софія 8-А біологія
Руденко Альберт 8-А біологія
Дудчик Ілля 8-А англійська мова, математика
Череповська Ксенія 8-А німецька мова
Галинін Андрій 8-Б українська мова та література
Сахань Глєб 8-В хімія, історія
Щербіна Дар’я 8-В географія, ІКТ
Прохорова Валерія 8-В німецька мова
Гладишева Вікторія 8-В трудове навчання
Вавілов Олександр 8-В інформатика
Бронська Владислава 9-А географія, фізика
Бабій Аліна 9-А українська мова та література
Крисак Валерія 9-А німецька мова
Шевченко Вероніка 9-А правознавство, зарубіжна література
Підвишинська Валерія 9-А зарубіжна література
Басалінова Ольга 9-А ІКТ
Шмагло Вікторія 9-В географія, математика
Федоренко Андрій 9-Б історія
Басова Ксенія 9-В французька мова
Чала Ангеліна 10-А німецька мова, історія
Костюк Анна 10-А правознавство
Ільницький Денис 10-Б географія
Амбросимова Анастасія 10-Б українська мова та література, ІКТ, інформатика
Штикер Даніл 10-Б французька мова, зарубіжна література
Руденко Катерина 11-А французька мова
Єськіна Анна 11-А німецька мова
Кіцак  Анастасія 11-А трудове навчання
Андрієнко Вероніка 11-Б географія, фізика
Діденко Олена 11-Б географія, біологія, українська мова та література, правознавство
Остроух Богдан 11-Б біологія
Яшвілі Марія 11-Б біологія,  зарубіжна література
Яковенко Світлана 11-Б французька мова, історія,  зарубіжна література
Бялик Даніл 11-Б математика, інформатика
Бєлоусова Яна 11-Б ІКТ

Бажаємо всім учням наполегливості, творчого натхнення та успіхів.

Вірим о у Вашу перемогу!

 

 

«Йдемо до мети»

Люди усього світу люблять спорт та ігри. Спорт оздоровлює людей, тримає їх у формі, робить більш організованими  і дисциплінованими, виховує характер та силу волі. Деякі люди займаються спортом заради здоров’я та задоволення, а деякі — професійно.Саме з такою людиною, що займається спортом професійно, ми, учні 8 – А класу зустрілися              24 жовтня на базі дитячої бібліотеки №6. В гості завітав Михайло Шелест – майстер спорту міжнародного класу з контактного карате, 5-ти кратний Чемпіон України з контактних боїв, Чемпіон Європи та Майстер виду Vovinam Viet Vo Dao, майстер ІІ данга.Надзвичайно цікавою, повчальною  та емоційною була наша зустріч. Говорили про переваги спорту та здорового способу життя, про негативний вплив шкідливих звичок на організм людини. Також Михайло розповів нам про роботу Миколаївської обласної Федерації бойових мистецтв «Червоний Дракон».Для себе ми зробили висновок, що не обов’язково бути професіональним спортсменом, щоб отримувати користь та задоволення від занять спортом. Головне, щоб це подобалося. А разом з тим, спорт  робить нас  фізично сильними та впевненими у собі, наполегливість добре допомагає в досягненні будь-яких цілей, а також дає можливість знайомитися з багатьма цікавими людьми.

Прес – центр 8-А класу

 «Все в твоїх руках»

Життя дається людині лише один раз. Яким воно буде, залежить від нас. Довгим чи коротким, щасливим чи ні. Всім відомо, що щаслива людина- це, в першу чергу, здорова людина. Бути здоровим — значить вести здоровий спосіб життя, в якому не має місця шкідливим звичкам.Міністерство охорони здоров"я України наголошує, що за оцінками експертів ВООЗ, в Україні від хвороб, пов"язаних з курінням, щорічно гине майже 100 000 осіб, що становить 13% від усіх смертей. Не випадково цю ситуацію оцінюють як тютюнову епідемію. Ця  проблема стосується кожного з нас, а не лише тих хто палить.З мето пропаганди здорового способу життя 20 жовтня у 8 – А класі відбулася класна година за темою «Все в твоїх руках». У формі усного журналу  учні  розглянули  історію розповсюдження тютюну, на основі відео сюжетів та інформаційних виступів учнів класу  переконалися в негативному впливі нікотину та організм людини .А також виробили правила «Як сказати «ні», і при цьому зберегти стосунки». «Щоб бути щасливим, необхідно прагнути щастя і розуміти його. Воно залежить не від обставин, а від тебе.» (Л. М. Толстой).

Прес – центр 8-А класу

 

Участь у Всеукраїнському конкурсі від видавництва Pearson “Hello from my hometown. Join the wider world”

13 жовтня 2017 було підведено підсумки Всеукраїнського конкурсу від видавництва Pearson “Hello from my hometown. Join the wider world”.Учні 5-7 класів Миколаївської гімназії №4 написали есе про рідне місто, яке отримало позитивні відгуки від членів журі конкурсу. У подарунок учні та вчителі отримали вільний доступ до електронних версій підручників та посібників видавництва  Pearson (e-panel), які вони зможуть використовувати під час навчання та у позакласній роботі.З одним з відгуків про роботу учнів Миколаївської гімназії від Майкла Хадсона з Великобританії, методиста видавництва Дінтернал, вчителя англійської мови та екзаменатора міжнародних іспитів (Michael Hudson (Great Britain) Dinternal-Book methodologist, teacher of English, PTE examiner, Wider World competition judge) можна ознайомитись за посиланням http://pearson.com.ua/novini-11/peremozec-lip nevogo-etapu-konkursu.html.

Шкільний марафон роздільного збору відходів."Let’s do it, Ukraine – school recycling"

Громадська організація «Let’sdoit, Ukraine»  організовує проект Let’s do it, Ukraine – school recycling- шкільний марафон правильного поводження та роздільного збору відходів в м. Миколаїв за підтримки генерального партнера проекту компанія PepsiCo, Міністерства освіти і науки України,  Українського державного центру позашкільної освіти, КУ «Агенція розвитку Миколаєва».  Проект направлений формування свідомого, правильного ставлення дітей та підлітків до сортування твердих побутових відходів та набуття практичних навичок. Передбачає проведення 6 етапів проекту для школярів та педагогів-організаторів 67 загальноосвітніх шкіл м. Миколаїв, на основі Зеленого пакету. Участь в проекті дозволить застосувати отримані учнями в ході проекту знання та навички на практиці.

27 жовтня  нашу гімназію на марофоні  разом з педагогом-організатором та вчителем екології  Гросул І.О представили : Хохлова К.(11-Б), Корнілов О.(11-Б), Айрапітян Д(11-Б), Ільницький Д.(10-Б), Котенко А(11-Б), Мєдвєдєва А(11-Б), Годорожа М. (9-А), Нідзельська Д.(9-А) . Гімназисти представили креативне, цікаве, змістовне відео англійською мовою на запропоновану тему(автор: Хохлова К., монтаж: Ільницький Д.) та були позитивно відзначені членами жюрі і отримали найвищі бали у рамках конкурсного відбору проекту. «Продукти, Планета, Люди – три складові оновленої стратегії «Відповідально до мети» PepsiCo, що визначатиме розвиток компанії до 2025 року. Серед пріоритетів –екологічне здоров’я нашої планети. Дбаючи про довкілля, організатори бажають  досягти того, щоб вся упаковка підлягала повторному використанню у якості вторинної сировини.  Чотири школи-учасники, які зберуть і здадуть на переробку під час проекту найбільше вторинної сировини (мукулатура, пластик, тетрапак) – отримають в подарунок повний комплект для школи сучасних баків для роздільного збору відходів.Зробимо Україну чистою разом, сортуючи відходи та відправляючи їх на переробку.

Президент гімназії Хохлова Катерина 11-Б клас

 

Осінній благодійний ярмарок «Від серця до серця"

Який чарівний, дивовижний світ!
І ми на цій планеті — люди.
Учись добро творити з юних літ,
Тоді й тобі самому добре буде.
Засяє іскра у людських очах,
Як серденько її тепло відчує.
І відійде тривога, зникне страх,
І світла радість заструмує.
Й твоя душа від цього оживе,
Дзвіночком радісно задзвонить.
І доброта до тебе попливе,
Від зла і лиха оборонить.
Пампушки, горішки, вареники, деруни чи піцу, галяретки і панакоту, шарлотки, сосиски в тісті, макаруни і кекси, торти та пляцки, можна було придбати на благодійному осінньому ярмарку в Миколаївський гімназіїї №4. Чого тільки не було на столах! На продаж було виставлено випічку різних видів: пиріжки, тістечка, печиво, калачі (все виготовлене своїми руками або за допомогою батьків). Ярмарок проводився у холі гімназії. Столи розташували так,що  зручно було усе роздивитися і придбати те, що сподобалося. Діти із задоволенням взяли участь у цьому ярмарку. Кожан клас приготував особливі смаколики !Деякі класи підійшли особливо креативно і ще й цікаво оформили свій стіл.
Благодійний осінній ярмарок вже став традиційним в нашій гімназийній родині, ярмарок відбувається вже більше 5 років поспіль. Учні і батьки ретельно готувались до нього: випікали різні тістечка, проявляли свої організаторські здібності. Зараз у душах багатьох людей хаос. Знецінюються моральні та духовні цінності. Дехто втрачає людину у собі. Саме тому педагогічний коллектив гімназії прагне відродити у молодого покоління бажання жити за заповіддю: « Роби добро, допомагай ближньому!».Адміністрація гімназії, особливо наполягала на дотриманні санітарно-гігієнічних вимог, тож усі вироби свіжі, а продавці обов’язково  у рукавичках. Саме цей ярмарок довів, що не залишилося жодної байдужої душі, — всі класи взяли активну участь у заході. Усі учасники отримали неабияке задоволення. Було зібрано 11029,25 гривень, які за рішенням ради гімназії перераховано на рахунок мам Лучинець Анни та Максима Максимова.Звісно, ми розуміємо, що ця сума — лише невеличка часточка того, що можна було б зробити для підлітків, але сподіваємося, що наша допомога не буде марною,що це стане поштовхом для інших небайдужих людей! Дякуємо всім і організаторам і учасникам!Нашим гімназистам, батькам та всім вчителям!Всім, хто не залишився байдужим  до цієї благодійної благородної справи!

Президент гімназії Хохлова Катерина 11-Б клас.

5-А 786
5-Б 795
5-В 662
656,5
767
1159
7-А 600
7-Б 318
7-В 835
8-А 324,25
8-Б 420,5
8-В 540
9-А 436
9-Б 300
9-В 360
10-А 515
10-Б 502
11-А 455
11-Б 508
Гроші, знайдені учнями 6-В класу в коридорі гімназії №4 у вересні місяці 90
Всього 11029,25 грн