Останні коментарі

Новини

05.02.2015 проходили громадські слухання щодо присвоєння школі імені Молчанова Б.І.

ПРОГОЛОСУВАЛИ:

«За» – одноголосно.
«Проти» – нуль.
«Утримались» – нуль.
ПОСТАНОВИЛИ:
Надати клопотання та узагальнену інформацію про громадське обговорення
до управління освіти Миколаївської міської ради щодо присвоєння
Миколаївське загальноосвітній школі I-III ступенів №4 імені Молчанова Б.І.

 

Узагальнені зауваження та пропозиції,

що надійшли під час громадського обговорення

 

 

З 5 лютого 2015 р. по 4 квітня 2015 р. проводилося громадське обговорювання серед педагогічного колективу, батьківської громадськості Миколаївської ЗОШ№4, жителів мікрорайону. Інформація була розміщена на сайті школи та сайті адміністрації Заводського району з питання присвоєння школі імені радянського солдата Бориса Івановича Молчанова. Результатом проведеної роботи стало одностайне рішення: клопотати про присвоєння школі імені Б.І. Молчанова.

Дану пропозицію підтримано учнівським, батьківським та педагогічним колективами школи.

Опитування

БОРИС ІВАНОВИЧ МОЛЧАНОВ

Борис Іванович Молчанов народився 31 серпня 1923 року в Миколаєві в родині кадрового працівника заводу імені Андре Марті (нині Чорноморський суднобудівний завод) Івана Анатолійовича Молчанова. Навчався Борис в школі № 8 (нині ЗОШ № 4). В школі він вступив до піонерської організації, а згодом – в комсомол. Боря захоплювався спортом, дуже любив радіосправу. З його ініціативи в школі працював гурток радіоаматорів, яким він і керував.
20 червня 1941 року Борис отримав атестат зрілості – документ про закінчення школи. А 22 червня почалась Велика Вітчизняна війна. Борис залишився в місті для підпільної роботи. Як радист він входив до складу розвідувально-диверсійної організації під керівництвом В.О. Лягіна, передаючи до Москви важливу розвідувальну інформацію. Разом зі своїм товаришем Геннадієм Пономаренком, з яким він навчався ще в школі, Борис полагодив радіоприймач, вкрадений підпільниками з румунського катера, який ремонтувався на Південній верфі (так гітлерівці називали ЧСЗ).
Вечорами хлопці слухали повідомлення Радінформбюро з Москви про події на фронті, а згодом ці відомості, надруковані на листівках, підпільники розклеювали по місту. Це підтримувало в місцевих жителях надію на звільнення від німецького рабства.
До весни 1942 року Борис Молчанов працював на своїй квартирі по вул. Торговій 28, а згодом, з метою конспірації, переніс рацію на квартиру підпільниці О.В.Полохової за адресою: вул.. Рибна, 12 (нині Чкалова).
На початку 1943 року зрадник видав гестапо підпільну групу В.О.Лягіна. Була заарештована О.В.Полохова, а згодом і Борис Молчанов. Після жорстоких тортур влітку 1943 року Борис Молчанов був страчений.

Наша школа – це школа Успіху: школа рівних, але різноманітних можливостей

school-keyСердечно вітаю вас на сайті нашої школи!

Миколаївська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів №4- це школа Успіху: школа рівних, але різноманітних можливостей. Ми стверджуємо, що неуспішних людей немає. Успіху може добитися кожен, якщо надати йому відповідні можливості. Такі можливості ми надаємо всім охочим.
У нашій школі: творчий педагогічний колектив, колектив однодумців, які запалюють у душі кожної дитини вогник знань, допитливості; незвичайні, такі різні, але такі талановиті учні, які своїм гомоном живлять наші серця; дбайливі, мудрі батьки, які роблять усе для того, щоб учителям і дітям було комфортно і радісно у стінах школи.

Ми прагнемо вчити дитину жити у світі прекрасного, щоб краса світу творила красу людини, прагнемо розвивати культуру, естетичні смаки наших вихованців.

Директор Миколаївської ЗОШ І – ІІІ ступенів №4
Овчаренко В’ячеслав Михайлович

ВІТАЄМО!

Чабана Івана Олеговича вчителя фізкультури за І місце в змаганнях з легкої атлетики стрибки в довжину ХІ обласної Спартакіади серед працівників навчальних закладів освіти.
Чабана Івана Олеговича вчителя фізкультури за ІІ місце в змаганнях з легкої атлетики 400 м. ХІ обласної Спартакіади серед працівників навчальних закладів освіти.
Чабана Івана Олеговича вчителя фізкультури за ІІ місце в змаганнях з легкої атлетики 100 м. ХІ обласної Спартакіади серед працівників навчальних закладів освіти.