Подорож на Буковину

У нашій школі вже стало традиціє під час осінніх канікул подорожувати країною. Цього разу ми побували на Буковині. Осіннім сонечком зустріло нас місто Чернівці. Із задоволенням мандрували ми старими вуличками, побували у славнозвісному університеті, відвідали парки та площі. Захоплено слухали екскурсоводів у фортецях Хотина та Кам’янця – Подільського, поповнюючи свої знання з історії. Ми наче побували в казці, занурилися в середньовіччя…Чекаємо канікул і нових подорожей.

                                                           Учні 9-а класу

Подорож до Полтави

Ми так довго чекали осінні канікули… і на решті! УРА! Канікули у нашій школі — це не лише відпочинок, коли зазвичай учні знаходяться вдома біля комп’ютерів, але вже стало традицією подорожі до різних міст нашої країни. Цього разу учні 6-11 класів відвідали місто Полтава. Ми дізналися про полтавські галушки, і отримали майстер-клас з виготовлення цієї страви. Після чого кожний мав змогу покуштували саме ті галушки, які зробив своїми руками. Незабутньою була екскурсія до Музею дальньої авіації. Ми не тільки мали змогу подивитися літаки, а також відчути себе пілотами цих машин.
Опішня – це ще одна цікавинка Полтавщини. Розповідь про гончарство та велика кількість експонатів просто вразила. Знайомство з гончарською справою закінчилося майстер-класом з виготовлення глечиків.  Ми ще раз переконалися наскільки багата культура нашої країни та скільки цікавих у ній місць.

                           Кл.керівник 7 класу Кушнирьова Ганна Сергіївна

Вітаємо!

Олійник Марію з тим, що вона стала слухачем районного відділення МАН з дисциплін «Англійська мова».

Чиста Україна

Рік тому всі школи м. Миколаєва взяли участь у пілотному проекті «Let’s do it,  Ukraine! School   Recycling».  Всі учасники екологічної акції: миколаївці, управління освіти м. Миколаєва, «Агенція розвитку Миколаєва»  та компанія «РерsiCo в Україні»  у дружному обговорені  розробляють подальший план реалізації проекту, завершальною метою якого є проінформувати і залучити кожного до всесвітнього прибирання міста, країни —  15 вересня 2018 року.  Ми посіяли гарну звичку, бо заслуговуємо жити на чистій планеті!.

                                              Ладейщикова Марія, Федорова Марина

Малі поварята готують піцу

Ось і осінь. На вулиці дощ, похмуро, сумно. Настрій людини залежить від її   життєвої позиції, її зайнятості. Учні 2А класу   в рамках КТС « Фан-клуб професій» продовжують знайомитися з різними спеціальностями.  22 жовтня другокласники побували на майстер-класі з приготування піци в закладі «Скоріні».  Уважний і кваліфікований  персонал допоміг дітям пізнати таємниці приготування смачної піци.  Їжа, виготовлена своїми руками, – найсмачніша! І у всіх гарний настрій. Хай там що за вікном, а разом весело, безпечно і смачно.

Участь команди школи у військово- морському багатоборстві

21 жовтня команда юнаків 10-11 класу на чолі з президентом школи Войцещуком Б. взяла участь у відкритих змаганнях Клубу юних моряків з флотилією з військово – морського багатоборства серед команд ЗНЗ, ПНЗ.  Підтримати своїх однокласників прийшли дівчата. Хлопці виявили риси справжніх бійців та здобули  ІІІ місце на етапі «В’язання морських вузлів». Вітаємо їх та бажаємо подальших успіхів.

Україна – в центрі Європи!

В рамках тематичного періоду європейської демократії,  18 жовтня, учні  Миколаївської ЗОШ №32 імені Кривоносова С.С. стали учасниками параду  прапорів Євросоюзу. Вперше представники усіх класів на загальношкільному заході  демонстрували  прапор Європейського Союзу, прослухали гімн «Оду радості».  15 країн із 30, які входять до структури  Євросоюзу були представлені учнями 1- 11 класів короткими повідомленнями.  Учениця 6 класу Корньова Вікторія наголосила, що Україна поки не вступила до Європейського Союзу, хоча знаходиться у самому центрі Європи. Можливо саме наше покоління стане свідками становлення України  європейською державою!

Козацькі забави

До Дня козацтва в нашій школі пройшло багато заходів. Учні 2а класу підготували малюнки воїнам 79 аеромобільної бригади  та смаколики, за що вдячні військовослужбовці провели цікаву екскурсію територією частини. А учнів 2б  класу посвятили у козачата нашої шкільної дружини. Вони змагалися на влучність, спритність, витривалість, співали пісень, а нагородою для козачат та козачок став пишний коровай, спечений батьками. Ми віримо, що станемо справжніми козаками та захисниками нашої держави.

   

«Миколаїв — рідний край, вишиванковий розмай!»

Під такою назвою пройшов рушниковий флешмоб, присвячений відкриттю тижня до 228 річниці м. Миколаєва та 80- річчя Миколаївської області. Прославляючи  своє місто, мальовничий куточок півдня України, учні  символічно порівняли його з українським рушником, біле полотно якого означає вітрила корабельного краю, а різнобарвні кольори — його багатонаціональне населення. На фоні  пісні про українську вишивку учні 2-11 класів продемонстрували вишиванки та рушники своїх бабусь — народну гордість справжніх майстринь. Вдалось поєднати усе:  народні обереги, символіку Миколаєва та дружбу класів у колективній справі.

Дзвоники миру

Звучанням маленьких дзвоників долучились учні Миколаївської школи І-ІІІ ступенів №32 імені Кривоносова С.С.  до флешмобу, присвяченого Міжнародному Дню миру, який відзначають сьогодні,  21 вересня.  Велика кількість дзвоників символічно  перегукнулась із «Дзвоном миру», який    лунав цей день біля штаб – квартири  ООН у Нью – Йорку, де зараз  перебуває  і наш презент  П.О.Порошенко.   Учні наголосили , що мир необхідний  на планеті, а  спокійного і щасливого життя заслуговують усі народи.