WordPress шаблоны скачать; прочитайте про создание сайта самостоятельно; изучите русский WordPress на WordPress API.
Наша школа
Наша школа
Наша школа
Наша школа
Наша школа
 

Проведення Шевченківських днів 01.03.2017 – 10.03.2017

З  метою  вшанування пам’яті великого сина українського народу, геніального поета, прозаїка, драматурга, талановитого художника Тараса Григоровича Шевченка з  1  по  10  березня  у   К-Костуватській  школі     проходили  Шевченківські  дні. Розпочала  їх  загальношкільна  урочиста  лінійка  ”Незабутній Шевченко”,  де  учні  поглибили  свої  знання  про  життя  і  творчість  Кобзаря  та ознайомились  із  запланованими   заходами.  Класні  керівники  та  класоводи  провели тематичні  виховні  години  в  своїх  класах: «Його  звемо  ми Кобзарем», класовод   Діденко О.А. – 2 і 4  класи; «Дитинство  Кобзаря», класовод   Смочко Г.Ю. 3 клас;  «Такий  відомий  і  невідомий  Шевченко», класний  керівник  Сірик  І.О. 5 клас; «Шевченко  -  геній  українського народу», класний  керівник  Щупак О.А.-  6  і 8 класи;  ”Вічно живий Кобзар”, класний  керівник  Ротару  В.В. -  7  клас; «Жінки  в  житті  Тараса Шевченка»,  класний  керівник Степанова  Л.В. – 9  клас.           Ко нкурс  читців-декламаторів   ”Шевченківська світлиця”  відбувся  в  день  народження  Тараса  Григоровича  -  9  березня.  Призові  місця  зайняли  8  учнів  - І -  Смочко  Настя  (2кл) , ІІ Головань  Наталя (3кл),  Бобков  Ігор (6кл),  Степанова  Настя (7кл), Гибало  Віталій (7кл); ІІІ  -  Сірик  Інна (4кл). Кравченко  Наталя (6кл), Крецу  Світлана (7  кл).      Завершив  Шевченківські  дні  загальношкільний  захід  «Ми Шевченка славить будемо і ніколи не забудемо»,  проведений  вчителем  української   мови та літератури  Степановою  Л.В. Учні    збагатились  знаннями про життєвий і творчий шлях митця,  вшанували  пам’ять  Великого  Кобзаря  хвилиною  мовчання  та  відчули  почуття  гордості за Україну, за її національного генія.

DSCN5592

 

Тиждень української мови 20.02-24.02.2017

 З  20  по  24  лютого  2017  року  було  проведено  тиждень  української  мови  та  літератури. Учні  школи  розуміють, що рідна мова для кожної людини — це те життєдайне джерело, з якого вона черпає свою енергію, життєву силу, що передається віками, з покоління в покоління цілим народом,  тому  активно  прийняли  участь  у  всіх  заходах  тижня,  а  саме: конкурсі  молюнків  «Красуйся  мово  українська!»(2-9 кл.),  конкурсі  стіннівок  «Пишаюся тобою,  рідна  мово!» (2-9 кл.) , конкурсі  юних  філологів «Я  знаю  рідну  мову!» (7,9  кл), майстер клас  «Дерево  знань» (7,9  кл), філологічний  брейн ринг  «Багатство  мови» (8 кл),, мовна  вікторина  «Яскрава  і  зіркова  звучить  нам  рідна   мова!» (5-6 кл),майстер-клас  «Зоряний  шлях  рідної  мови» (5-6,8  кл),   та  виховний  захід    у  2-4  класах   «Барвінкова,  волошкова  українська  мова!»      21  лютого  вчителем  української  мови  та  літератури  Степановою  Л.В.  було  проведено  загальношкільне  свято  «Материнська  ніжна мово»ю. Вірші,  пісні,  інсценізації  збагатили словниковий запас учнів, а історичні  факти про нелегкий  шлях  народного  слова   сповнили  гордістю   серця  школярів за рідну українську мову  та  бажання зберегти її чистоту і красу.Також   учнівським  самоврядуванням  була  проведена  акція  «Я  люблю  рідну  мову»  до  якої  долучились  всі  учні  та  працівники  школи.

DSCN5562 DSCN5544 DSCN5537 DSCN5531IMG_20170220_120529 IMG_20170220_105122

Тиждень історії 13.02 – 17.02.2017

Відповідно до плану роботи на 2016-2017 н.р та з метою розвитку в учнів інтересу до історії, долучення до славних сторінок історії нашої Батьківщини, розвитку пізнавльної активності та заохочення учнів до вивчення історичної науки, виховання поваги до минулого нашої країни,патріотичного виховання учнівської молоді, в К-Костуватській ЗОШ І-ІІ ст. з 13.02 по 17.02 пройшов тиждень історії і учні поринули у світ цікавого історичного життя, відчули себе справжніми мандрівниками.
13.02.17-розпочався тиждень історії з лінійки-відкриття «Тріумф наук.Історія» де загадкова дорога історії привела до часів виникнення Київської Русі.
В рамках тижня історії відбулася зустріч-діалог з воїном-афганцем «Час і досі не загоїв рану..», учні проявили зацікавленість до історичних подій афганської війни та активно задавали питання, що дало змогу поглибити в учнів почуття патріотизму,поваги до воїнів –інтернаціоналістів.
14.02.17-для всіх шанувальників історії проведено історичне інтелект-шоу «Я знаю і люблю свою країну», де учні продемонстрували свої знання з історії України. Для участі були запрошені учні 6-7 класів.
15.02.17- особливий інтерес викликав флеш-моб «Миру тобі, Україно!». Учні взяли активну участь в оформленні карти України, а потім кожен написав на долонці найкращі свої побажання. Серед учнів школи проведено опитування «Видатні українці, а ви що про це думаєте »в результаті опитування найвидатнішим діячем України став Т.Г. Шевченко.
16.02.17-серед учнів 8-9 класів відбувся історичний марафон «Зоряна година». Конкурс проходив жваво та цікаво Відповідаючи на питання, учні узагальнили свої знання з історії, проявили ерудицію, знання дат та термінів, історичних подій.
17.02.17- для активізації пізнавальної діяльності учні молодших класів здійснили уявну екскурсію та відвідали «Сім чудес світу» та «Сім чудес України»
Під час проведення тижня історії проходила виставка стіннівок на історичну тематику «Видатні жінки в історії України» та «Цікава історія».
Закінчився тиждень історії відзначенням кращих робіт у виставці стіннівок, найактивніших учасників та переможців, які отримали чеки на бали з історії.
Людина лише тоді стає активним членом суспільства, коли досконало знає, хто вона, якого вона роду. Переконані, що учні ще більше зацікавилися предметом історії і будуть з новими силами опановувати сходинки історичної науки.
Відповідальна: вчитель історії та правознавства Смочко Н.В