Get Adobe Flash player

Нащі координати

Миколаївська область,
Миколаївський район,
с. Шостакове , Шкільна 8
Телефон: 519532
E-mail: shostakovo2011@ukr.net
Доїхати до нас
можна автобусом
Миколаїв-Ковалівка
З станцї "Дачна":
10:00
12:00
15:00
17:30 (П'ятниця та неділя)

Октябрь 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Окт    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Яндекс.Метрика

DSC03929   Під таким девізом у Шостаківській загальноосвітній школі пройшов тиждень початкових класів.Розпочався тиждень організаційною лінійкою, на якій учні познайомилися з планом проведення тижня та були налаштовані на творчий підхід до отриманих завдань. Молодші школярі подорожували за такими напрямками: понеділок – День «Української мови», вівторок – День «Буду я природі другом» середа – День «Математики», четвер – День «Української пісні», п’ятниця – День «Казки». Учні початкових класів прийняли активну участь у конкурсі малюнків « Букви — образи», у виставці поробок з природніх матеріалів. Були представлені кращі роботи учнів початкової школи. Надовго запам’ятається дітворі конкурс читців «Поезії Івана Яковича Франка», присвячений 160-ти річчу від дня народження І.Я. Франка. В якому діти показали свої артистичні здібності.Тиждень початкової школи    ще раз переконує у тому, що дитяча творчість, мов кринична вода, яку черпаємо, а                                                                                                          їй немає ні кінця, ні краю. Будемо й надалі пізнавати її глибинні джерела!

DSC03984

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

З 17 по 21 жовтня 2016 року у Шостаківській школі проходив тиждень біології. В понеділок відбулося урочисте відкриття на якому вчитель біології Ушакова Світлана Володимирівна оголосила план роботи на тиждень і покликала дітей поринути у чарівний світ природи. «Збереження природи — обов’язок кожного»(учні 5-11 класів), «Природа очима дітей» ( учні1-4 класів) тематика малюнків і плакатів дбайливого ставлення до навколишнього середовища. В конкурсі «Ерудити школи – єднайтеся!» свої знання перевіряли учні 5-7 класів. Акція «Зелена кімната» поповнила класні кімнати новими рослинами. Вікторина «Природа рідного краю» дала змогу школярам 5-6 класів покращити знання своєї місцевості. Учні 8-11 класів зійшлись в інтелектуальній грі «Слабка ланка». Тиждень пройшов жваво і цікаво. Наприкінці тижня відбулось підбиття підсумків, а в понеділок — нагородження команд переможців.

 

 

   OLYMPUS DIGITAL CAMERAВ рамках місячника «Спортивно-масової роботи та правил дорожнього руху» для учнів Шостаківської школи було підготовлено ряд заходів, які були спрямовані на фізичний розвиток дітей та закріплення знань безпечного поводження дітей на дорозі. Місячник розпочався з олімпійського тижня. Олімпійський урок(1-11класи) познайомив дітей з історією олімпійських ігор та олімпійськими видами спорту. На годинах інформації учні дізнались про олімпійських чемпіонів України. Спортивні естафети(«Подорож країнами Євро», «Веселі старти») дали змогу учням показати свою фізичну підготовку. Витримку і витривалість , знання правил дорожнього руху школярі проявили у туристичних походах. Правила безпечного руху на дорозі учні засвоювали на виховних годинах (1-11 класи).Захід «Вуличний рух»(група продовженого дня) дав змогу учням поглибити свої теоритичні знання з поводження себе на вулиці. Квест «Правила вуличного руху»(4-6 класи) став своєрідною перевіркою знань і фізичної підготовки, адже учням потрібно було не тільки, першими добігти, а й на кожній станції дати правильні відповіді на питання по дорожньому руху. Вересень місяць видався цDSC03738ікавим і насиченим для школярів школи.

     

На педагогічній раді проаналізували результати діяльності школі  зо 2015-2016 навчальний рік. Аналіз результатів діяльності освіти у школі  презентуOLYMPUS DIGITAL CAMERAвали директор школи Є.П. Стрельбіцька та ЗДНВР Т.М. Буртник.

З науково-методичним супроводом та навчально-методичним забезпеченням професійної діяльності педагогів ознайомили керівники МО школи С.В. Ушакова та Л.В. Пасинога.

Із забезпеченням психологічного супроводу учнів у процесі навчання та в позаурочний час познайомила присутніх практичний психолог Д.В.Нестерук.

Вчителі-предметники поділилися власним досвідом впровадження нових організаційних форм навчального процесу на основі інноваційних технологій та формування в учнів компетентностей, які знадобляться їм у сучасному світі.

 

SAM_1827

Весна – це дивовижна пора року. Після довгої зими вона  пробуджує природу. З нею пов’язані не тільки краса первоцвітів, теплі та ясні деньки, а й приведення до ладу своїх угідь: прибирання, висадження нових квітів, кущів, дерев. У сквері Пам’яті учнями Шостаківської школи було висаджено молоді сосни. Частина скверу перетворилася на сосновий бір. Пройдуть роки і молоді деревця виростуть, стануть високими та міцними велетнями, окрасою шкільного парку. Хай такими ж міцними та сильними зростають учні, які їх садили. Хай стануть окрасою своєї рідної школи.

SAM_1927

У Шостаківській школі пройшла педагогічна рада, на якій заслухали звіт роботи вчителів  математики Корольова Олександра Миколайовича та Корольової Світлани Дмитрівни. Рішенням атестаційної комісії (голова комісії: Є. П. Стрельбицька; члени комісії: Т. М. Буртник, В.С. Самойленко, О. В. Палієнко, С. В. Ушакова)  було порушено клопотання перед атестаційною комісією вищого рівня Миколаївської райдержадміністрації відділу освіти про відповідність Корольової Світлани Дмитрівни раніше присвоєній кваліфікаційній категорії «спеціаліст вищої категорії» та про відповідність присвоєного педагогічного звання «старший вчитель»,  підтвердження кваліфікаційної  категорії «спеціаліст І категорії» Корольову Олександру Миколайовичу. Вітаємо вчителів, бажаємо їм успіхів у роботі!

SAM_2049

Під такою назвою оформлена виставка дитячої та юнацької творчості Шостаківської школи. На ній представленні роботи різного характеру: різноманітні серветки, вироби із картону, аплікації з природного матеріалу, мозаїка, картина вишита стрічками, паперові квіти, неординарні листівки, писанки, м’які іграшки і т. д. Вражають роботи своєю майстерністю, творчими задумами, дивишся на них і радієш за юних майстрів. Талановите підростає покоління.

SAM_1874

Весна пора романтики, знайомств. Здається, що з пробудженням природи, прокидаються і почуття у людей. «Весна творить дива» так називалась конкурсна програма для учнів старших класів, де пари змагалися між собою, проявляючи всі  свої творчі здібності. Підготувала програму педагог-організатор Нестеренко Олена Юріївна.  Ведучими вечора були учні 11 класу Кравчук Євген та Шевченко Олена. У змаганнях взяло участь три команди: «Пролісок» (учень 9 класу Андрейченко Сергій та учениця 7 класу Зуєва Анастасія), «Котики» (учень 10 класу Шевченко Сергій та учениця 11 класу Стрельбицька Олександра), «Підсніжники» (учень 11 класу Чугай Віталій та учениця 10 класу Максименко Анастасія). У конкурсі «Що в імені твоїм?» кавалери оспівували імена своїх дам. В наступному конкурсі  «Римування» дівчата показали свої здібності у складанні віршів. «Шалений  танець» задав драйву вечору, учасники затиснувши кульку між спинами танцювали під різну музику. У конкурсі «Куди ти, туди і я» пари показали синхронність думок в романтичних ситуаціях. Своїми вокальними вміннями дівчата дивували у конкурсі «Караоке». «Еліксир жіночого щастя» був завершальним конкурсом: перед хлопцями стояли стаканчики з кип’яченою водою та пакетики чаю. Їм потрібно було приготувати напій щастя для своєї дівчини без допомоги рук. Вони повинні були віджатися від полу і тримаючи в зубах, зробити чай, не перевернувши і розливши води. Журі ( заступник директора з виховної роботи Степура Олена Олексіївна, вчитель англійської мови Палієнко Олена Володимірівна, психолог Нестерук Дарина Володимірівна, вчитель історії Боченко Маргарита  Степанівна) оцінило всі старання учасників: перше місце зайняла команда «Котики», друге – «Підсніжники», третє – «Пролісок»; учасників нагороджено призами. Вечір видався  романтичним, заворожуючим і водночас цікавим та веселим.

Дивись далі

SAM_1912 (converted)

З 28 березня по 1 квітня у Шостаківській школі пройшов тиждень дитячої та юнацької книги. Відповідальною за проведення заходів була бібліотекар Палієнко Олена Володимирівна. Тиждень почався з урочистого відкриття. Для учнів 1-6 класів пройшов День юного ілюстратора під девізом «Я люблю читати». Старшокласники показували свої знання біографії великого поета та художника Т. Г. Шевченка (вікторина «Чи знаєте ви Шевченка?»). Палієнко О. В. підготувала бібліотечний урок «Література з природничих наук» для учнів 5-6 класів. Цікаві завдання розбудили інтерес юних читачів до науково-популярної літератури. «Посвята в читачі» для першокласників пройшла жваво і весело. Учнів прийняли в читачі і Королева книжного царства  роздала читацькі формуляри та запросила усіх до бібліотеки. Тиждень завершився колективною творчою справою «Творимо книгу разом».

SAM_1972

31 березня 2016 року у Шостаківській школі відбулося районне засідання Школи молодого вчителя-словесника, на якому була присутня методист Миколаївського райвідділу М. М. Бігайло, керівник Школи Н. М. Коврига та молоді фахівці з філологічних дисциплін.

Ділилися досвідом:  Степура Олена Олексіївна, вчитель російської мови, ЗДВР і  вчитель зарубіжної літератури Михайлецька Олена Вікторівна.  Степура О. О. провела урок у 8 класі з російської мови на тему  «Обособленное согласованное определение», а  Михайлецька О. В. у 6 класі із зарубіжної літератури тема уроку: «Рей Дуглас Бредбері. «Посмішка».  Тривога за руйнування духовних цінностей в оповіданні. Поглиблення поняття про фантастику». Вчителі вразили запрошених гостей своїми розробками, творчим підходом та неординарним задумом проведених уроків.

 Методист з гуманітарних дисциплін  Бігайло М. М. зробила аналіз проведених уроків, відмітила роботу вчителів з питань  використання інтерактивних методів навчання та застосування комп’ютерних технологій, надала методичні рекомендації щодо об’єктивного  оцінювання знань учнів, перевірки творчих робіт і класифікації помилок.

В обговоренні уроків взяли участь керівник Школи молодого вчителя  Коврига Н. М. та молоді фахівці. Вони висловили подяку  та побажали творчого росту у педагогічній діяльності.

Дивись далі