Звіти Департаменту освіти і науки

Про виконання Державної цільової програми «Шкільний автобус»

На виконання Державної цільової соціальної програми «Шкільний автобус», з метою забезпечення соціального захисту учасників навчального виховного процесу, створення у сільській місцевості належних умов для здобуття учнями повної загальної середньої освіти в області вирішено питання підвезення до загальноосвітніх навчальних закладів сільської місцевості учнів та педагогічних працівників, які його потребують.
На балансах відділів освіти налічується 220 шкільних автобусів. Із загальної кількості наявних шкільних автобусів придбано за кошти державного бюджету – 92, за кошти обласного бюджету – 23, районних бюджетів – 75, за спонсорські кошти – 18, за кошти Світового банку у рамках проекту «Рівний доступ до якісної освіти» – 2, за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій – 10.
За станом на 01.01.2016 всіма видами транспорту в сільській місцевості області стовідсотково перевозяться учні та вчителі, які проживають за межею пішохідної доступності та потребують перевезення до навчальних закладів – 7343 особи (6900 учнів та 443 учителі).

donbas

centr

nmc

Освіта Миколаївщини

Hовини

P1530418     28 лютого 2017 року відбулося засідання колегії департаменту освіти і науки облдержадміністрації. У роботі колегії взяли участь народний депутат України, голова підкомітету з питань освіти Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Кремінь Т.Д., в.о. директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Каськова Г.Л., заступник директора департаменту Удовиченко О.О., директор МОІППО Шуляр В.І., голова Ради директорів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації Олійник А.І., голова обласної профспілкової організації працівників освіти і науки Оборонько В.М., начальники відділів (управлінь) освіти, об’єднаних територіальних громад, директори ПТНЗ, шкіл-інтернатів, позашкільних навчальних закладів.

Ознайомитись зі спільним наказом Міністерства охорони здоров'я та Міністерства освіти і науки від 29.08.2016 № 1027/900 про "Деякі питання участі в зовнішньому незалежному оцінюванні та вступних іспитах осіб, які мають певні захворювання та/або патологічні стани, інвалідність" можна за посиланням http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z1707-16.

IMG 4072  

        15 лютого 2017 року члени шкільного парламенту «Нове покоління» Вознесенської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів «Обдарованість» в пам'ять воїнам-інтернаціоналістам провели лінійку – реквієм біля пам’ятника загиблим в Афганістані та поклали квіти до його підніжжя.
По класах відбулися виховні години «Ціна чужої війни: До дня пам’яті воїнів-інтернаціоналістів» та перегляд кінострічок «Шторм-333» та «Афганська засідка».

     У Володимирівській ЗОШІ відбулася лінійка-реквієм «Афганістан – мій біль, моя пекуча пам'ять». В бібліотеці школи-інтернату організована тематична виставка «Афганістан – кривава рана», а також перегляд документального фільму «Програма «Армія № 2».

image 0 02 05 2f131e5c8e9dc10652ffb9c3a556481ee178ac41693ecdd19b1337966c3fb761 V


   

 

 

       Музика навколо нас... Вона супроводжує наше життя і здатна відтворити найтонші душевні переживання. «Все підвладне музиці!» - запевняє керівник гуртка «Мелодія» Вознесенської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів «Обдарованість» Стацюк Наталія Валеріївна. А чергова перемога вихованки Наталії Валеріївни – Герасименко Аліси – і почесне ІІІ місце на Міжнародному фестивалі-конкурсі «Зимова фантазія» (м. Київ) лише підтверджує слова Бертольда Авербаха: «Музика єдина є світовою мовою і не потребує перекладу, бо йде від душі».
Адміністрація Вознесенської ЗОШ-І «Обдарованість» пишається творчим тандемом Стацюк Наталії Валеріївни і Герасименко Аліси та бажає в подальшій роботі натхнення для досягнення високих вершин, нових злетів та перемог.

P1510860   

      09 лютого 2017 року в актовій залі Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулося урочисте закриття другого етапу всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2017», який цього року був представлений у номінаціях: «Біологія», «Інформатика», «Музичне мистецтво», «Початкова освіта».
В он-лайн-режимі учасників заходу привітала Артеменко О.А., завідувач сектора організації заходів Інституту модернізації освіти. Т. в. о. директора департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації Каськова Г.Л. вітаючи фіналістів, зазначила, що конкурс «Учитель року» – своєрідний підсумок певного етапу набуття фахової майстерності вчителем, і сприяє зростанню професіоналізму, популяризації творчих здобутків, поширенню педагогічних ідей, виявляє майстрів педагогічної справи.

Фотогалерея

Зворотній зв'язок

Якщо ви хочете отримати більше інформації, заповніть цю форму. Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
Будь ласка, заповніть всі обов'язкові поля .
Я згоден з вашими правилами і умовами
Відправляючи цю форму, ви приймаєте нашу політику конфіденційності.